Özgür Özel, 'ilk kez açıklıyorum' diyerek komisyon kararını duyurdu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de kurulacak komisyona ilişkin 'ilk kez açıklıyorum' diyerek "Bu komisyonda görev yapacağız" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 30.07.2025 14:54 GÜNCELLEME 30.07.2025 17:10
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, TBMM'de kurulacak komisyona ilişkin 'ilk kez açıklıyorum' diyerek şöyle konuştu:

"Sayın Meclis Başkanı, nitelikli çoğunluk ile karar almanın benimsendiğini, kararların böyle alınacağını ve bu kapsamda bizim beklediğimiz resmi açıklamanın kendisi tarafından yapıldığını açıkladı. CHP bu komisyona gerekli görevlendirmeleri yapacak. Bu komisyonda görev yapacağız"

10 İSİM YARIN DUYURULACAK

CHP, 'Terörsüz Türkiye' komisyonuna katılacak 10 milletvekilinin ismini yarın bildirecek.

TBMM’de kurulacak olan "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin komisyon hakkında değerlendirmede bulunan Özel, "Komisyonla ilgili bizim tavrımız ilk günden beri net. Bu işin Meclis eliyle yürütülmesi gerektiğini söylüyoruz. Komisyon eşit temsille oluşmalı. Yani bütün partiler eşit temsil edilmeli. Ne olacak o zaman? Yani birinin dediği olmayacak uzlaşıyla çıkacak kararlar. Eşit temsil değilse o zaman mutlaka nitelikli çoğunlukla karar almalı diyoruz. Komisyonun beşte üçü ya da üçte ikisinin alacağı kararlar kanunlar kabul edilmeli çıkarılması istenen kanunlar Meclise tavsiye edilmeli diyoruz. Şimdi Sayın Meclis Başkanı'nın istediği rakamlardan gördünüz ki eşitlik yok. 21 AK Parti'den 10 CHP'den istiyor. Meclisteki sandalye sayımıza göre nisaba göre yani meclis diliyle işte o zaman nitelikli çoğunluk aranacağının Meclis Başkanı tarafından söylenmesi lazım ki bu komisyonda olalım. Onun dışında komisyonun rakamları AKP artı MHP istediğini yapıyorsa bize hiç ihtiyaç yoksa böyle bakıyorlarsa ne işimiz var orada? Ancak nitelikli çoğunlukla karar alınacağı söylendiğinde ve ilk toplantıda bununla ilgili kararlar alındığında o zaman Cumhuriyet Halk Partisi bu komisyonda yer alır. Herkes CHP'nin olduğu komisyondan değil, olmadığı komisyondan korksun. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in tartışıldığı bir yerde olmaz" dedi.

KAYNAK: İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 79
  • Duyarlı 10 saat önce Şikayet Et
    Yanar döner siyaseti. Günü gününe uymaz.
    Cevapla
  • Burhan 13 saat önce Şikayet Et
    CHP ihanet partisi olduğunu her adımıyla bir kez daha ispat ediyor. Maksat problem çözmek değil, problem olmak.
    Cevapla
  • Cihan 14 saat önce Şikayet Et
    Kesin karıştırmak için yer alacaklar.
    Cevapla
  • Misafir 15 saat önce Şikayet Et
    adamlar her zaman ve her yerde tehdit diliyle konuşuyor ve seçmenleri de böyle bunlar iktidar olsa kendinden olana zaten şu vermiyor kendinden olmayanın elinde ne var ne yok alırlar Allah CHP nin eline kimseyi düşürmesin
    Cevapla
  • Osm 15 saat önce Şikayet Et
    Takoz olmayın yeter. Ne görüşünüz var nede düşünceniz .Siyonistlere hizmet etmekten başka bir derdiniz yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya tarihindeki en ölümcül tsunamiler açıklandı: 260 bin can kaybı
Bursa'da yangın 5. gününde! Alevler yeniden yükseldi, müdahale sürüyor!