Beşir Atalay'dan Sözcü Gazetesi'ne yalanlama ve tepki!
Kırıkkale Üniversitesi, AK Parti'nin kurucularından eski bakan Beşir Atalay'ın adını kampüsünden kaldırmıştı. Konuyla ilgili Sözcü Gazetesi'nde yer alan "Beşir Atalay sessizliğini bozdu" başlıklı habere Atalay'dan tepki ve yalanlama geldi.
İçişleri eski Bakanı, AK Parti kurucularından Beşir Atalay'ın adı, 1992'de kurucu rektörü olduğu Kırıkkale Üniversitesi kampüsüne verilmişti.
KAMPÜSTEN ADINI SİLDİLER
Yıllardır üniversitenin ismiyle özdeşleşen "Beşir Atalay Kampüsü" ismi, 16 Temmuz 2025 tarihinde alınan ani bir kararla "Şehitler Kampüsü" olarak değiştirildi. Kararın, rektörlük seçimlerinden hemen önce alınması dikkat çekerken, isim değişikliği için üst makamlara haber verilmediği de ortaya çıkmıştı.
Kırıkkale Üniversitesi’ne tepki: Bu yanlış karardan acilen dönün
Kırıkkale Üniversitesi’nden Beşir Atalay'a vefasızlık: PR için ‘ahde vefaya ihanet’
SÖZCÜ GAZETESİ'NİN HABERİNİ YALANLADI
Yaşanan gelişmelerin ardından Sözcü Gazetesi, "Beşir Atalay sessizliğini bozdu" başlıklı bir haber servis etti. Sözcü'nün haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Atalay, bu gazeteye herhangi bir demeç vermediğini belirterek söz konusu haberi yalanlayıp tepki gösterdi.
Atalay'ın Sözcü Gazetesi'nin haberiyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;
Sözcü Gazetesi’nin bugünkü nüshasında, bu gazeteye demeç verdiğim biçiminde takdim edilen bir haber çıktığını gördüm. Son günlerde Kırıkkale Üniversitesi'ndeki kampüsten adımın silindiği yönünde çıkan haberlerle alakalı olarak benim herhangi bir basın kuruluşuna açıklama yapmam, demeç vermem söz konusu değildir.
Meclis günlerinden tanıdığım eski bir basın mensubunun araması üzerine telefonda yaptığımız kısa konuşma, bir demeç vermediğimi belirtmeme rağmen iznim ve onayım alınmadan, bu gazeteye konuşmuşum, açıklama yapmışım gibi takdim edilmiştir.
İlgili konuyla alakalı herhangi bir demeç/açıklama/konuşma yapmadığımı tekraren teyit ediyorum.
-
recep 4 gün önce Şikayet EtSayın Devletimin yönetimin vicdanlı manevi değerleri sahip kadrolarına rica ediyorum yalan haber yapan yazılı görsel basının bir cezası yokma varmı bir var bin yokmu aldınlatırmısınızBeğen Toplam 1 beğeni
-
Stajyer 6 gün önce Şikayet EtMünafıkların sözcüsü!Beğen Toplam 6 beğeni
-
Sinan 6 gün önce Şikayet EtYalanın Sözcüsü ChpFetö Yalan Algı Haber AjansıBeğen Toplam 4 beğeni
-
cem 6 gün önce Şikayet Etgazeteymiş gibi yapan, toplumsal kaos için çığlıklar atıp histeri geçiren , ne bulursa istismar eden ve bundan beslenen ,istismarın ve kötülüğün sözcüsü olduğu için tuvalet kağıdı bile olamayacak paçavralardan sadece biri.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Cemşit 6 gün önce Şikayet EtYA YETKİLİLER NERDE ya Bu sözcü halka tv cumhuriyet bu ve bu gibi gazete ve yayın kuruluşlarını kapatın.adamlar nasıl olsa bir şey olmuyor diye ülkeyi karıştıracak haberler yapıyorlar.Beğen Toplam 9 beğeni