Beşir Atalay'dan Sözcü Gazetesi'ne yalanlama ve tepki!

Kırıkkale Üniversitesi, AK Parti'nin kurucularından eski bakan Beşir Atalay'ın adını kampüsünden kaldırmıştı. Konuyla ilgili Sözcü Gazetesi'nde yer alan "Beşir Atalay sessizliğini bozdu" başlıklı habere Atalay'dan tepki ve yalanlama geldi.

GİRİŞ 05.08.2025 12:06 GÜNCELLEME 05.08.2025 12:11
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İçişleri eski Bakanı, AK Parti kurucularından Beşir Atalay'ın adı, 1992'de kurucu rektörü olduğu Kırıkkale Üniversitesi kampüsüne verilmişti.

KAMPÜSTEN ADINI SİLDİLER

Yıllardır üniversitenin ismiyle özdeşleşen "Beşir Atalay Kampüsü" ismi, 16 Temmuz 2025 tarihinde alınan ani bir kararla "Şehitler Kampüsü" olarak değiştirildi. Kararın, rektörlük seçimlerinden hemen önce alınması dikkat çekerken, isim değişikliği için üst makamlara haber verilmediği de ortaya çıkmıştı.

Kırıkkale Üniversitesi’ne tepki: Bu yanlış karardan acilen dönünKırıkkale Üniversitesi’ne tepki: Bu yanlış karardan acilen dönün

Kırıkkale Üniversitesi’nden Beşir Atalay'a vefasızlık: PR için ‘ahde vefaya ihanet’ Kırıkkale Üniversitesi’nden Beşir Atalay'a vefasızlık: PR için ‘ahde vefaya ihanet’

SÖZCÜ GAZETESİ'NİN HABERİNİ YALANLADI

Yaşanan gelişmelerin ardından Sözcü Gazetesi, "Beşir Atalay sessizliğini bozdu" başlıklı bir haber servis etti. Sözcü'nün haberiyle ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Atalay, bu gazeteye herhangi bir demeç vermediğini belirterek söz konusu haberi yalanlayıp tepki gösterdi.

Atalay'ın Sözcü Gazetesi'nin haberiyle ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

Sözcü Gazetesi’nin bugünkü nüshasında, bu gazeteye demeç verdiğim biçiminde takdim edilen bir haber çıktığını gördüm. Son günlerde Kırıkkale Üniversitesi'ndeki kampüsten adımın silindiği yönünde çıkan haberlerle alakalı olarak benim herhangi bir basın kuruluşuna açıklama yapmam, demeç vermem söz konusu değildir.

Meclis günlerinden tanıdığım eski bir basın mensubunun araması üzerine telefonda yaptığımız kısa konuşma, bir demeç vermediğimi belirtmeme rağmen iznim ve onayım alınmadan, bu gazeteye konuşmuşum, açıklama yapmışım gibi takdim edilmiştir. 
İlgili konuyla alakalı herhangi bir demeç/açıklama/konuşma yapmadığımı tekraren teyit ediyorum.

KAYNAK: HABER7
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • recep 4 gün önce Şikayet Et
    Sayın Devletimin yönetimin vicdanlı manevi değerleri sahip kadrolarına rica ediyorum yalan haber yapan yazılı görsel basının bir cezası yokma varmı bir var bin yokmu aldınlatırmısınız
    Cevapla
  • Stajyer 6 gün önce Şikayet Et
    Münafıkların sözcüsü!
    Cevapla
  • Sinan 6 gün önce Şikayet Et
    Yalanın Sözcüsü ChpFetö Yalan Algı Haber Ajansı
    Cevapla
  • cem 6 gün önce Şikayet Et
    gazeteymiş gibi yapan, toplumsal kaos için çığlıklar atıp histeri geçiren , ne bulursa istismar eden ve bundan beslenen ,istismarın ve kötülüğün sözcüsü olduğu için tuvalet kağıdı bile olamayacak paçavralardan sadece biri.
    Cevapla
  • Cemşit 6 gün önce Şikayet Et
    YA YETKİLİLER NERDE ya Bu sözcü halka tv cumhuriyet bu ve bu gibi gazete ve yayın kuruluşlarını kapatın.adamlar nasıl olsa bir şey olmuyor diye ülkeyi karıştıracak haberler yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kim Milyoner Olmak İster'de Oktay Kaynarca'dan elenen yarışmacıya unutulmaz teklif
PSG, dünya yıldızına kararını iletti! Galatasaray geri sayıma geçti