AK Parti'de hareketlilik sürüyor! Özlem Çerçioğlu'ndan sonra milletvekilleri de yolda

Özlem Çerçioğlu’ndan sonra AK Parti, milletvekillerini de kadrosuna katmak için titiz bir süzgeç uyguluyor. Detaylı şekilde incelenen adaylardan sadece güvenilir ve partinin ilkeleriyle uyumlu isimler kabul ediliyor.

GİRİŞ 18.08.2025 11:09 GÜNCELLEME 18.08.2025 11:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

AK Parti'ye katılımıyla siyaset arenasının gündemine oturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan sonra yeni transferlerin de yolda olduğu öğrenildi. Sadece yerelde değil, genel siyasette de birçok vekil transferi ile adından söz ettiren AK Parti, 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinden sonra muhalefet partilerinden 11 vekili kadrosuna kattı. Önümüzdeki günlerde vekil katılımlarının da devam edeceği, bazı isimlerle görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

SIKI BİR SÜZGEÇTEN GEÇİRİYOR

AK Parti, yerel yönetimlerde bünyesine katılmak isteyen belediye başkanlarını sıkı bir süzgeçten geçiriyor. Partinin kuruluş ilkeleri ve politikasına göre değerlendirme yapan AK Parti, her katılım talebinde önce kapsamlı bir saha araştırması gerçekleştiriyor. Başkanların siyasi vizyonu, hizmet anlayışı ve geçmiş sicili detaylı şekilde incelenerek, partinin kuruluş ilkeleriyle ne kadar örtüştüğü değerlendiriliyor. 

İzlenen genişleme stratejisinde sadece uygun görülen belediye başkanlarının katılımına onay verilirken, partinin çeyrek asırlık tarihi boyunca ürettiği politikalar ön planda tutuluyor. Belediye başkanlarının hiçbir şaibeli ve şüpheli işe karışmamasına ise özellikle dikkat ediliyor.

6 YILDA 106 BAŞKAN KATILDI

Edinilen bilgilere göre, 31 Mart seçimlerinin hemen akabinde muhalefetin yönetiminde olan birçok belediye, AK Parti’ye geçmek için talepte bulundu. Seçmen iradesine saygıyı ön planda tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi zamanı değil” diyerek genel merkez yönetimine beklemeleri konusunda talimat verdi. Makul süre aşıldıktan sonra ise transferler başladı.

Şimdiye kadar AK Parti’ye 56 belediye başkanı katıldı. 2019 yerel seçimlerinden 2024 yerel seçimlerine kadar 50’ye yakın belediye AK Parti’ye geçmişti. Bu dönemde ise bu sayının daha da üstüne çıkılması hedeflenmişti. Hedefe ulaşan AK Parti, şimdi yeni rota oluşturuyor.

SİCİLLER İNCELENİYOR

Önümüzdeki günlerde birçok belediye başkanının partiye katılması bekleniyor. Aralarında il belediye başkanlarının da bulunduğu bazı isimlerin ise süzgeçten geçemediği, bir yıldır katılım için sırada beklediği öğrenildi. Parti kaynakları, “Kişilerin sicillerini inceliyoruz. Herhangi bir sıkıntısı var mı, yolsuzluk soruşturmaları var mı, yaptığı şaibeli işler var mı? Kendini kurtarmaya mı geliyor? Bunlara bakıyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz. Sıkıntılı olanları reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP'de İmamoğlu isyanı: Hepimizi kandırdı! İstifalar peş peşe gelebilirCHP'de İmamoğlu isyanı: Hepimizi kandırdı! İstifalar peş peşe gelebilir

Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu! AK Parti'ye neden katıldı? 'Söylemezsem içimde kalır'Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu! AK Parti'ye neden katıldı? 'Söylemezsem içimde kalır'

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 22
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    bir de bakmışız CHP diye bir şey kalmamış...
    Cevapla
  • Abdullah Ademoğlu 3 saat önce Şikayet Et
    Zaten yok cumhuriyet hırsızlar partisi
    Cevapla
  • Adil 4 saat önce Şikayet Et
    Tüm secerelerine bakın kripto olarak partiye kapak atıp içerden yıkmaya başlarlar. Sultan abdül azizden baslayarak iki yüz, yıldır aynı taktikleri...uyguluyor çift kimlikli Yahudi ve masonlar
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Derdi memleket olan milliyetçi herkes gelsin Türkiye ye baştan bir reset atalım yeni yol çizelim bize bizden başka dost yok güçlü olmalıyız
    Cevapla
  • Cemal K. 6 saat önce Şikayet Et
    Ak Partiye Akepe diyorsa almayın. Ağzı buna alışkın olanın nefreti de içinde saklı demektir.
    Cevapla
  • Cemal K. 6 saat önce Şikayet Et
    Birgün herkes Ak Parti'li olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Genelkurmay Başkanı, Gazze kentini işgal planını onayladı
Gazze ateşkesinde flaş gelişme! Hamas’a yeni teklif!