MHP bünyesinde "Fetih ve Kök: Ahlat - Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü" kuruldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla "Fetih ve Kök: Ahlat - Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü" kuruldu.

MHP bünyesinde "Fetih ve Kök: Ahlat - Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü" kuruldu
MHP bünyesinde "Fetih ve Kök: Ahlat - Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü" kuruldu
GİRİŞ 18.08.2025 10:54 GÜNCELLEME 18.08.2025 11:27

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin talimatı ile MHP Genel Merkezi bünyesinde Fetih ve Kök: Ahlat - Malazgirt Çalışmaları Enstitüsü kuruldu. Parti tüzüğünün 3. bölüm 16. maddesi uyarınca faaliyet gösterecek enstitünün başkanlığına, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit atandı.

  • MHP tarafından yapılan açıklamada, enstitünün, tarihî akıl ve hafızayı bugüne ve yarına taşımak amacıyla kurulduğu belirtildi. Açıklamada, Ahlat ve Malazgirt’in Türk milletinin tarihî ve kültürel kimliğini yansıtan önemli merkezler olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca yazılı açıklamada, Ahlat’ın, Türk düşünce geleneğinin estetik unsurlarını ve düşünce adamlarını besleyen bir hafıza mekânı olduğu ifade edilirken, Malazgirt Zaferi’nin ise Anadolu’nun yurt edinilmesinde dönüm noktası teşkil ettiği vurgulandı.

MHP tarafında yapılan yazılı açıklamada, "Ahlat ve Malazgirt fetih ve ilmin, kalem ve kılıcın, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin hafıza mekânlarıdır. Bu iki merkez, geçmişin izlerini taşıyan bir arşiv mekânı olmanın ötesinde müşterek geleceğin inşasında da mekânsal bir karşılık oluşturmaktadır" ifadesine yer verildi.

KAYNAK: İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
16 ülkede korkunç virüs yayılıyor: 240 binden fazla vakada 90 kişi öldü
Bakan Yumaklı'dan "yapay et" iddialarına yanıt