Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı’nın 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti’nde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede Türkiye ile Rusya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve müşterek menfaat temelinde ilerlemeye devam ettiğini, ticaret, turizm, yatırımlar ve enerji gibi başlıklarda geçmişten gelen iş birliği ruhunun sürdüğünü ifade etti.
Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın adil ve kalıcı bir barışla neticelenmesi için Türkiye’nin gayretlerinin sürdüğünü, İstanbul müzakerelerinin barış sürecine katkı sağladığına inandığını belirtti.
Erdoğan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerin kalıcı barışa ulaşmasını temenni ettiğini, Kafkaslar'da kalıcı istikrarın Türkiye ve Rusya’nın müşterek menfaatine olacağını ifade etti.
Görüşmede ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği muhafaza edilmek suretiyle kalkındırılmasına ilişkin görüş teatisinde bulunuldu.
PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Putin görüşmede, "Rusya-Türkiye enerji işbirliği stratejik öneme sahip. Karadeniz üzerinden Türkiye'ye kesintisiz doğal gaz sağlıyoruz. Türkiye'yi hem ikili ilişkilerde hem de uluslararası arenada güvenilir ve kendini kanıtlamış bir ortak olarak görüyoruz" açıklamasını yaptı.
Putin, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik katkı sağladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.
ERDOĞAN'DAN PUTİN'E DAVET
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise görüşmede "Davetim bakidir, en yakın zamanda sizi ülkemize bekliyoruz. İlişkilerimiz sınamalardan etkilenmeden ilerliyor. Teknik görüşmelerimiz olumlu şekilde ilerliyor." dedi.
-
bülent duman 1 saat önce Şikayet Ethayırlı olsun inşallahBeğen Toplam 8 beğeni
-
QWERTY 1 saat önce Şikayet EtŞu görüşmelerin klasiği. Devlet başkanını Ülkeye davet, ülkeler arası ticaret hacminin 5 milyar dolarsa 10 milyar dolara çıkarmak, turizm için karşılıklı veya karşılıksız vizelerin kaldırılması, barış görüşmeleri için her şeyi yapmaya hazırız vs.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Kamil 1 saat önce Şikayet EtBYD ve Chery Fabrikaları yetmez . Sayın Çin Devlet Başkanı Xi'den daha fazla Çin endüstriyel yatırımı istemeliyiz . Çip Tesisi Yatırımı mutlaka gelmelidir .Beğen Toplam 2 beğeni
-
Selim 1 saat önce Şikayet EtSavaşan ülkeler ve soykırımlar olduğu için yüzler gülmüyor.Beğen Toplam 2 beğeni