Son dakika: CHP'ye İstanbul seçimlerinde usulsüzlük davaları! Tarih belli oldu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de bulunduğu 10 sanık hakkında hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması 6 Ocak'ta görülecek. CHP İstanbul İl kongresinde şaibe iddialarına yönelik dava ise 3 Ekim'de görülecek.

GİRİŞ 03.09.2025 20:40 GÜNCELLEME 04.09.2025 00:04

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan İstanbul İl Başkanlığı seçiminde usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturmasını tamamladı.

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE USULSÜZLÜK DAVASI 6 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Hazırlanan iddianamede, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan 'Oylamaya hile karıştırma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame İstanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar hakkında açılan davanın ilk duruşması 6 Ocak’ta görülecek. 

KONGRENİN İPTAL DAVASI DA  3 EKİM'DE

Kongrenin iptal davasında ilk duruşmanın 3 Ekim'de görüleceği belirtildi.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • +EKREM+ 2 ay önce Şikayet Et
    bu c h p nin kendi usulsüz ne davası imam oglu inşaat ve particilik şirketinin malı adam amma çaldı amma çırptı parayı bastırdı ve bu c h p nin sahibi oldu özgür sıkıysa görüşe gitmesin talimat almasın bu sefer bir yumrukla kurtulamaz kuklanın kuklası
    Cevapla
  • Seçmen 2 ay önce Şikayet Et
    Mahvettiler İstanbulu mahvettiler
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel olaçak????
    Cevapla
  • Aligato 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan bide buanlara ülke emanet edelim diyenelrin sayısı %48yaziklar olsun bunlara koyun emanet edilmez
    Cevapla
  • REİSSSSSSS 2 ay önce Şikayet Et
    Ben oy kullanamayayım diye benim bilgilerimi sildiler son 2 gün kala akpartiden arandım bilgileeiniz yok kaymakamlığa gittim kütüğüm batmandan çıktı ben sivaslıyım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski NATO sekreterinden Ukrayna itirafı: "Bu riski göze almayacağız"
600 futbolcu ifadeye çağrılmıştı! Interpol devreye girdi: Türk futbolunda kazan kaynıyor