Tutuklanan belediye başkanı Hasan Mutlu'dan İmamoğlu itirafı! İlk kez ortaya çıktı

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan eski Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, İmamoğlu'nun CHP'li ilçe belediyelere 8'er kişilik ekip yerleştirdiğini itiraf etti.

GİRİŞ 22.09.2025 07:49 GÜNCELLEME 22.09.2025 09:12

CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan eski Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun savcılıkta verdiği ifade, İmamoğlu'nun, İBB'nin yanı sıra yolsuzluk sistemine kaynak aktarabilmek için CHP'li ilçe belediyelerini nasıl kontrol altında tuttuğunu ortaya koydu.



İmamoğlu'nun her ilçe belediyeye 8 kişilik bir ekip yerleştirdiğini anlattı. Yolsuzluk sistemine ilçe belediyelerden para akışını bu ekibin yönettiği kaydedildi.

RANTI SİSTEME AKTARIYORLAR

Savcılıkta ifade veren Hasan Mutlu, 2024 yerel seçimlerinde ilk kez CHP'ye geçen belediyelere İBB'den gönderilen 7-8 kişilik grupların yerleştirildiğini, bu isimlere belediye başkan yardımcılığı gibi kritik görevler verildiğini anlattı.Bayrampaşa'ya gelen ekibin başında ise Bilgehan Yağcı'nın bulunduğunu kaydeden Mutlu, Yağcı'nın da Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını ifade etti.



İmamoğlu tarafından CHP'li ilçe belediyelere yerleştirilen isimlerin imar, ihale ve hukuk gibi alanlarda uzman olanlardan seçildiği belirtiliyor.

ADAYLARI İMAMOĞLU BELİRLEMİŞTİ

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerde, CHP'nin İstanbul'daki 39 ilçe belediye başkan adayını eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belirlemiş, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Genel Başkan Özgür Özel bile katılmamıştı.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • YalcınPercin 1 ay önce Şikayet Et
    Süper yorum olmuş.
    Cevapla
  • Sokaktaki vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Bu herifin Bu kapasitede bir organizasyonu kendi düşünüp tasarlamış olması bana pek olası gelmiyor. Acaba bu organizasyon semasini Bi başkası planlayıp buna öğretmiş olabilir mi ?
    Cevapla
  • Nurettin kılıç 1 ay önce Şikayet Et
    Bu CHP liler bu ülke için güzel bişey asla yapmaz, yazık şu güzel ülkeme
    Cevapla
  • TC. MUSTAFA 1 ay önce Şikayet Et
    Gırtlaklarına kadar piliğe boğulmuşlar aklımın almadığı da bu kadar iğrençlik ortada iken bsşta özgür özel ve bir çok chp li bunlara siyasi operasyon diyor. Allah islah etsin
    Cevapla
  • YalcınPercin 1 ay önce Şikayet Et
    Özgür özel ,ihrac olmayayım diye uğraşıyor.parayı veren düdüğü calar..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İğrenç midem bulanıyor bunu görünce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En acı görüntü: Kocaeli'deki faciada hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı!
Galatasaray'dan olaylı ayrılmıştı! Resmen kabusu yaşıyor: Psikolojisi bozuldu