İYİ Parti'den fonlu medyaya anket isyanı: Göz göre göre manipülasyon

Müsavat Dervişoğlu, CHP medyasına servis edilen künyesiz anketlerle ilgili sert sözler sarf etti.

İYİ Parti'den fonlu medyaya anket isyanı: Göz göre göre manipülasyon
İYİ Parti'den fonlu medyaya anket isyanı: Göz göre göre manipülasyon
GİRİŞ 22.09.2025 22:08 GÜNCELLEME 22.09.2025 22:09
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

CHP ile altılı masa ittifakı sürecinde anketlerdeki oy oranları orantısız şekilde şişirilen İYİ Parti, ittifakın sona ermesinin ardından ‘CHP medyası’ gerçeğiyle yüzleşiyor.

Fonlu medyanın anket manipülasyonlarını artırdığı mevcut süreçte adeta esamesi bile okunmayan İYİ Parti’de 'isyan bayrağıaçıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sözcü Gazetesi ve CHP’yi hedef aldı. Dervişoğlu, “Yasal zorunluluğa rağmen künyesini açıklamadığı bir anketi ‘CHP’nin Masasındaki Anket’ başlığıyla yayınlayan Sözcü Gazetesi göz göre göre manipülasyona alet olmaktadır” dedi.

ANKETİN SAHİBİ KİM

Dervişoğlu, söz konusu anketin sahibinin CHP olduğunu sorgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu anketin sahibi CHP ise derhal açıklama yapmalıdır. Değilse Sözcü Gazetesi, halkı yanılttığı ve yasaları çiğnediği için özür dilemelidir.”

‘ARTIK GERÇEĞİ DAHA İYİ BİLİYORUZ’

İYİ Parti lideri, daha önce de benzer konularda tarafları nezaketle uyardıklarını fakat bekledikleri hassasiyeti göremediklerini belirtti.

Dervişoğlu, “Biz bu ankette de olduğu gibi manipülasyonun değil, gerçeğin peşindeyiz. Ve gerçeğin ne olduğunu da artık daha iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İŞTE O MASABAŞI ANKET

Müsavat Dervişoğlu’nun dahi tepki gösterdiği anket haberini Sözcü, “CHP'nin masasındaki anket doğru çıkarsa Meclis'te sadece 2 parti kalacak” başlığıyla servis etmişti.

Haberde, “CHP'nin 4-11 Eylül tarihleri arasında yaptırdığı genel seçim anketine göre Meclis'e yalnızca 3 parti girebiliyor. DEM yüzde 7'lik seçim barajının sınırında bulunurken, olası bir seçimde Meclis'te yalnızca 2 partili yeni bir dönem yaşanabilir.” ifadeleri yer alıyordu.

Ankette AK Parti’nin yüzde 32,3, CHP’nin yüzde 41,1, DEM Parti’nin yüzde 7,2, MHP'nin yüzde 4,5 oy oranında olduğu öne sürülüyordu. İYİ Parti'nin anketteki oy oranı ise yüzde 2,9 olarak iddia ediliyordu.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 31
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    Başını taşlara çok vurursun aga
    Cevapla
  • Vatan candır 46 dakika önce Şikayet Et
    CHP 41 mi gülerim ulan size bu ülkede ancak İzmir[ kokan]Kadıköy Eskişehir Aydın Muğla gibi yerlerde oy cıkar
    Cevapla
  • Malatya44 1 saat önce Şikayet Et
    Seçim öncesi fark açılır, seçim sonrası hüsran olur.Suçlu aranilir yine Ak parti olur..Alkol sağlığa zararlı
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    chp den dost olmaz
    Cevapla
  • sporsever 1 saat önce Şikayet Et
    Bu anketi yapanlar ibb den ihale almıstır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yaşlı adamı, ‘köpeklerimi sen mi şikayet ettin’ diyerek tekme tokat dövdü
Ankara'nın göbeğinde, iş adamı, şoförü tarafından lüks aracında vuruldu!