AK Parti İstanbul İl Başkanlığından Özgür Özel hakkında suç duyurusu

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal, Bayrampaşa Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrası İstanbul İl Başkanlığına ve yardımcılarına yönelik çeşitli iddialarda bulunan CHP Genel Başkanı Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

GİRİŞ 23.09.2025 15:21 GÜNCELLEME 23.09.2025 15:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayrampaşa Belediyesine yapılan operasyona ilişkin AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılarına yönelik çeşitli iddialarda bulunmuştu. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giderek iddialar üzerine hukuki süreç başlattı. Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İl Başkan Yardımcıları adına basın açıklaması yapan İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, hakkında açılan soruşturma neticesinde görevden alınan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu üzerinden, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına ve İl Başkan Yardımcılarımıza mesnetsiz ve asılsız iftira niteliğinde sözler sarf etmiştir. Özel, yaptığı açıklamada AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılarımızdan birinin Bayrampaşa Belediye Başkanına, 'Yarın sabah alacaklar seni, bize geçeceğini söylersen durdurabilirim' dediğini iddia ederek burada bulunan İl Başkan Yardımcımızın şahsına basın yoluyla hakarette ve iftirada bulunmuştur. Açıkça ifade ediyoruz ki; bu iddia, tamamen gerçek dışıdır, hiçbir somut dayanağı olmadığı gibi bu beyan siyasi bir manipülasyondan ibarettir. İl Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir, Özgür Özel’i vakit kaybetmeden bu beyanıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet etmişti. Fakat atılan iftiranın üzerinden altı gün geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel hiçbir girişimde bulunmamıştır" dedi.AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları olarak susmayacaklarını dile getiren Birdal, "Biz, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları olarak; siyaseti iftira ve kara propaganda üzerine inşa etmeye çalışan bu anlayışa karşı susmayacağız. Bugün burada İl Başkan Yardımcılarımız ile birlikte Çağlayan Adliyesi’ne gelerek Özgür Özel’in asılsız ve mesnetsiz iftiralarından dolayı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ayrıca bu iftira ve hakaretten dolayı her bir İl Başkan Yardımcımızın manevi şahsiyetleri zarar gördüğünden temsili olarak kendisine '3 kuruşluk' manevi tazminat davası açılacaktır. Milletimiz müsterih olsun; biz, her zaman olduğu gibi siyasetimizi milletimizin değerleri, hizmet ve eser siyaseti üzerine kurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    CHP demek yalan dolan iftira çöp çamur demektir benim gözümde vizyon yok Türkiye iç'in bir önerisi yok sâdece çatışma ayrıştırma demektir
    Cevapla
  • kalender 1 saat önce Şikayet Et
    yalan iftira hırsızlık özgür özele ekrem sayesinde yuva yapmış
    Cevapla
  • hamit 1 saat önce Şikayet Et
    Yapanın yanına kar kalmasın. Çamur at yapışmazsa izi kalır diyen Selanik yahudisi cezasını çeksin.
    Cevapla
  • millet 1 saat önce Şikayet Et
    Özgür siyaseti çocuk oyununa çevirdi. Bir başkana yarın seni alacaklar bizim partiye geç diyecekler. Bunu hangi mantık kaldırır. Yakında Özgüre de aynı teklifi yaparlar mı merak ederim.
    Cevapla
  • Dadaş efe 1 saat önce Şikayet Et
    3 kuruş... Anlayana... Onlar anlamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ispanya Başbakanı Sanchez: "Tarih Gazze'deki olanlara sessiz kalanları yargılayacak"
Son dakika: Trump imzaladı! Resmen terör örgütü ilan edildi