Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Tam manasıyla egemen, toprak bütünlüğü olan bir Filistin devletinin kurulması Orta Doğu barışının kapısıdır. O kapı açılmadan Orta Doğu'ya barış gelmeyecek"

Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan Filistin açıklaması
GİRİŞ 30.09.2025 11:56 GÜNCELLEME 30.09.2025 12:07

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Macaristan'da Maarif Okulları yeni bina açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

Kurtulmuş, "Dünyanın her yerinde çatışmalar ne yazık ki eksik olmuyor. Avrupa'nın tamamını etkileyen Ukrayna-Rusya arasındaki savaş bu bölgedeki en önemli çatışma alanlarından birisidir. Yüz binlerce insan kaybedilmiş, canım şehirler yerle bir olmuş, her ülkenin de büyük bir maddi kaybı ortaya çıkmıştır. Türkiye olarak bu çatışmaların bir an evvel sonlandırılmasını çok önemli gördük." dedi. 

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SOYKIRIMI

Kurtulmuş, "Bölgemizdeki bir diğer çatışma alanı olan İsrail'in Filistin üzerindeki saldırgan tavrının ve 70 bin insanın ölümüyle neticelenen soykırımın bir an önce nihayete erdirilmesinin hem Orta Doğu barışı için hem dünya barışı için önemli bir adım olacağına inanıyoruz. Türkiye olarak her platformda masum Filistin halkının temsilcisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tam manasıyla egemen, toprak bütünlüğü olan bir Filistin devletinin kurulması Orta Doğu barışının kapısıdır. O kapı açılmadan Orta Doğu'ya barış gelmeyecek." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • bekir 1 hafta önce Şikayet Et
    Chp trump a kızmış netenyahuya nobel barış ödülüne aday göstermiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'nın İsrail sevgisi bitmiyor! Şehir merkezine İsrail bayrağı astılar
Konya'dan büyük destek! On binler katıldı!