CHP'de 10 istifa daha!

CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları yönetici ve üyesi 10 kadın, baskı gördükleri gerekçesiyle görevlerinden istifa etti.

GİRİŞ 13.10.2025 15:11 GÜNCELLEME 13.10.2025 16:11

CHP Zonguldak Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme ve yöneticilerinin de aralarında olduğu 10 kadın, baskı gördükleri gerekçesiyle partideki görevlerinden istifa etti. İstifalarını vermeden önce kadınlar adına konuşan Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme, "Ne yazık ki günümüzde Genel Başkanımızın sözlerine kulak tıkayan, duymazdan gelen, bildiğini okuyan, yargı üzerinden yaptırım uygulamaya çalışan, bir kadınla konuşma nezaketini, inceliğini içselleştirememiş yöneticilerimiz var. Binbir emeğin karşılığı ürünü olan çalışma dosyası raporlarımız, ‘kayıp' dediğimizde; ‘Lüzumsuzları çöpe attık’ bilmişliğiyle karşımıza çıkıveren yöneticilerimiz var. Çalışma dosyalarımızın akıbetine uğramasın diyerek son toplantının ardından yanımıza aldığımız karar defterini, ‘Şu saate kadar getirmezseniz, tutanak tanzim ettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’ tehdidini en üst perdeden sallayan yöneticilerimiz var” dedi.

‘GERÇEKTEN UTANIYORUM’

Yaptıkları çalışmalar ve seçim başarısının ardından böyle bir muameleyi hak etmediklerini söyleyen Kadın Kolları Yöneticisi Meral Bilim, "Canla başla çalıştık, şahsa çalışmadık. CHP’ye çalışıyoruz, gene de çalışırım bir CHP kadını olarak. Ama biz hiçbir zaman destek görmedik. O yüzden başkanımla, arkadaşlarımla karar verdik ve istifamızı veriyoruz. Bir bayan olarak gerçekten utanıyorum. Atatürk’ün ilkeleriyle ilelebet devam etmeye her zaman için varım” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından kadınlar, CHP İl Başkanlığına giderek istifalarını sundu.

'ZAMANLAMA MANİDAR'

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nazan Pulat, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Parti yönetiminin sorunları yakından takip ederek yapıcı adımlar attığını ifade eden Nazan Pulat, şu ifadeleri kullandı:

  • "Yapılan görüşmelerde, söz konusu kadın arkadaşlarımız istifa kararlarını daha önceden aldıklarını ifade etmiş; diyalog kanallarının açık tutulmasına yönelik tüm çabalarımıza rağmen, sonrasında telefon görüşmelerine yanıt vermemişlerdir. Bu durumun zamanlaması, yaklaşan örgüt süreçleriyle birlikte değerlendirildiğinde elbette manidar bulunmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nde hiçbir görev kişisel bir mevki değil; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini, laikliği, eşitliği ve kadın haklarını savunma sorumluluğudur. Kadın Kollarımız, partimizin omurgasını oluşturan, mücadelenin en güçlü unsurlarındandır. Bu nedenle, istifa eden yol arkadaşlarımızın açıklamalarında yer alan iddialar partimizin ilkeleriyle örtüşmemekte, örgütümüzün birlik ve dayanışma ruhunu yansıtmamaktadır. Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifaları kabul edilmiştir. En kısa sürede yeni Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu oluşturulacak, çalışmalar kesintisiz biçimde sürdürülecektir." 
KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 13
  • bayram 4 saat önce Şikayet Et
    tiplere bak her yerde olay olurlar
    Cevapla
  • Kerem 4 saat önce Şikayet Et
    Yahu bende partinin önemli isimleri falan zannettim. Zonguldak'ın ilçesinde kadın kolları üyeleri falan. Haber değeri gerçekten var mı bunun?
    Cevapla
  • Devlet 4 saat önce Şikayet Et
    Atatürk ilkelerinden şaşmayacağız filan demiş ablalar! Abla partide Atatürk adını duyuyor musun? Toplantılarınızda hiç Atamız olsaydı şöyle yapardı dediğiniz bir an oluyor mu? Bırakın bu boş lakırtıları. Partiniz Gürsel Tekin'in tabiri ile holding olmuş. CEO'su hapiste genel müdürü de meydanlarda ceo'yu aklama peşinde. Çok sıkışınca Atam ayağına işte gençleri kandırıyor o kadar. !!
    Cevapla
  • Kutahyali 4 saat önce Şikayet Et
    CHP de kazan fokur fokur kaynıyor yakın zamanda kimse kalmaz ya partiyi değiştirirler yada içeriye alınırlar yolsuzluktan
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    aman sakın akparti bunlari almasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP, Brüksel'de yabancı vekile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yuhalattı
Seçime bir hafta kala İmamoğlu'ndan destek paylaşımı! Barış adı altında sinsi mesaj!