PKK, Türkiye'den çekildi: Peş peşe açıklamalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran, PKK'nın Türkiye'den çekilme kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 26.10.2025 15:13 GÜNCELLEME 26.10.2025 18:59

Türkiye tarihi günlerinden birini daha yaşıyor. Terör örgütü PKK, mayıs ayında kendini feshettiği 12'nci Kongre'de alınan kararlar doğrultusunda yeni bir adım attı ve Türkiye'den tamamen çekildiklerini açıkladı. PKK'nın kararının ardından peş peşe açıklamalar geldi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Zeynebiye Camii Açılışı ve Revak Alanı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamalarında, geçtiğimiz saatlerde PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına ilişkin konuşan Yılmaz, sürecin en hızlı şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

Devletimizin kurumlarının tam bir koordinasyon ve uyumu, aziz milletimizin kararlılığı, hukuk devletinin sağladığı adalet zeminiyle "Terörsüz Türkiye" idealimize her zamankinden daha yakınız. TBMM bünyesinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda bu hafta Adalet Bakanlığı olarak bu süreçte gerçekleştirdiğimiz çalışmaları milletvekillerimizle paylaşacak, toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için atılması gereken adımları değerlendireceğiz. Komisyonun ortaya koyacağı tespitler ve alacağı kararlar; bundan sonraki adımlarımıza yön verecek, milli birlik ve kardeşliğimizin tahkimi yolunda güçlü bir yol haritası oluşturacaktır. Amacımız, duruşumuz, kararlılığımız bellidir. Hedefimiz, iç cephemizi daha da güçlendirerek aziz milletimizin birlik ve beraberliğine saplanan hançeri söküp atmaktır. Milletimizin huzuru ve güvenliği, ülkemizin kalkınması her zaman önceliğimizdir. Terörün prangasından kurtulan Türkiye, enerjisini kalkınmaya ve yatırıma harcayacak, ekonomik büyüme ve toplumsal refahın önü açılarak ülkemiz her alanda daha müreffeh bir geleceğe yürüyecektir. Terörün olmadığı Türkiye, sadece vatan topraklarında değil bölgesinde ve dünyadaki etkinliğini ve gücünü artıracaktır. Ülkemizin geleceğinin bugünden daha aydınlık olmasını istemeyen şer odaklarına asla fırsat verilmeyecektir. Kimsenin şüphesi olmasın ki ülkemiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emanetine daima sahip çıkılacak, aziz milletimizin menfaati doğrultusunda atılması gereken adımlar kararlılıkla atılacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nın inşa sürecini hızlandıracak, Terörsüz Türkiye idealimize mutlaka ulaşarak gelecek nesillerimize daha huzurlu ve güvenli bir ülke emanet edeceğiz.

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN

İletişim Başkanı Duran, terör örgütü PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Duran, "PKK'nın bugünkü açıklaması, 'Terörsüz Türkiye' sürecinde yeni bir adımdır. Bu yeni adım, bütün unsurlarıyla PKK'nın silah bırakması hedefi doğrultusunda gerçekleşen olumlu bir gelişmedir. 'Terörsüz Türkiye' süreci Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli'nin ortaya koyduğu kararlı ve cesur liderlik sayesinde sürdürülmektedir. Gayemiz ülkemiz içinde huzur ve güvenliği tahkim etmek, bölgemizde ise barış ve istikrarı kalıcı hale getirmektir. Bölgemizde meydana gelen gelişmeler ve küresel ölçekte artan belirsizlikler, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yeni sorumluluklar yüklemektedir. 'Terörsüz Türkiye' ve 'terörsüz bölge' politikalarını kararlılıkla sürdürmek hem bu sorumlukları yerine getirmek hem de 'güçlü Türkiye' idealine yürümek için vazgeçilmez önemdedir" ifadelerini kullandı.

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN YAYMAN'DAN AÇIKLAMA!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Güvenlik güçlerimizin kahramanlığı, milletimizin direnci ve devletimizin terörle mücadeledeki kararlı politikaları sayesinde bugün gelinen noktaya ulaşmak mümkün olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'den çekilme kararına ilişkin, NSosyal'deki hesabından açıklama yapan Yayman, "Terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırları içindeki silahlı unsurlarını çekme kararı, devletimizin kararlılığı ve milletimizin yıllardır süren mücadelesinin somut bir sonucudur." ifadesini kullandı.

Yayman, bu adımın, "Terörsüz Türkiye" hedefine giden yolda atılmış yeni ve tarihi bir adım olduğuna dikkati çekerek, paradigmanın değiştiğini ve bu adımın ümitleri artırdığını belirtti.

"Güvenlik güçlerimizin kahramanlığı, milletimizin direnci ve devletimizin terörle mücadeledeki kararlı politikaları sayesinde bugün gelinen noktaya ulaşmak mümkün olmuştur. Silahların sustuğu, fikirlerin konuştuğu bir Türkiye inşa etme iradesi artık çok daha güçlüdür. 'Terörsüz Türkiye'nin nihai hedefi olarak silahlar sonsuza kadar sustuğunda her meselemizi çok daha rahat konuşabileceğiz." ifadelerine yer veren Yayman, bu meseleyi, "Türkiye'nin sorun çözme yeteneğinin geliştirilmesi ve demokrasi kapasitesinin artırılması olarak" gördüklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dirayeti ile milletin birlikteliği sayesinde, Türkiye'nin bu uzun soluklu tehdidi aşacağına vurgu yapan Yayman, şunları kaydetti:

"Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Dayanışma Komisyonu olarak 'odak kaybı' yaşamadan; sürecin sağlıklı ilerlemesi, kalıcı barış zeminine dönüşmesi ve her türlü provokasyondan uzak yürütülmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sahada yürütülen görüşmeler, kurumlar nezdinde yapılan istişareler ve siyasi düzlemdeki koordinasyon, sürecin güvenli ve şeffaf biçimde ilerlemesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Milletimizin desteği, devletimizin kararlılığı ve Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye, kalıcı güvenliğin ve toplumsal huzurun merkezinde yükselmeye devam edecektir. 'Terörsüz Türkiye' ideali artık bir temenni değil, adım adım gerçeğe dönüşen bir süreçtir. Türkiye Yüzyılı'nın en önemli amaçlarından biri duygudaşlığımızı, kaderdaşlığımızı, tarihdaşlığımızı ve vatandaşlığımızı yüceltmektir. Sonuç olarak 'Terörsüz Türkiye' meselesi devlet ve millet projesi olarak hedefine emin ve kararlı adımlarla devam etmektedir."

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 37
  • Turgay 1 saat önce Şikayet Et
    Kalmadı ki çekilsin ama sempatizanlık hala duruyor kimseyi kandırmasınlar.
    Cevapla
  • Borsada şebeke 1 saat önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra pkk mafya şu bu veya herhangi bir suç işleri ile iltisakı olan KENDİNİ ASLA KURTARAMAZ.daha hesap dönemi var olan bitenin hesabı.BUNCA İNSAN KATLEDİLMİŞ.BUNCA ACI YAŞANMIŞ DEVLETE MİLLETE ZARAR OLAN HER HALİN HESABI SORULACAK.yavaş yavaş.
    Cevapla
  • Cenk 1 saat önce Şikayet Et
    Bu katil örgüt kendini fesih etmemiş miydi!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    Nereye çekildi neden fesih yok
    Cevapla
  • Türkoğlu 2 saat önce Şikayet Et
    güvenmiyorum asla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür, 4 büyüklüğündeki depremin ardından uyardı: Bölge stres biriktirdi
Doğalgaz faturalarında yeni dönem başlıyor! Milyonları ilgilendiren düzenlemeler