Özlem Vural Gürzel, CHP'lilere ateş püskürdü: Kamu parası yedirmedim diye düşman oldunuz

Beykoz Belediye Meclisinde, Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel ile CHP'li bazı üyeler arasında yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin tartışma yaşandı. Gürzel, CHP'lilere "Kamu parası yedirmedim diye bana düşman oldunuz" dedi.

GİRİŞ 03.11.2025 13:52 GÜNCELLEME 03.11.2025 23:43

Beykoz Belediye Meclisi kasım ayı birinci birleşimi, belediyenin hizmet binasında Gürzel yönetiminde yapıldı.

Toplantının gündem dışı bölümünde söz alan CHP'li Meclis Üyesi ve eski Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Melih Karakaya, AK Partililerin başkan değişince fikir ve tutumlarının da değiştiğini iddia etti.

AK Partili Meclis Üyesi ve Başkan Danışmanı Gaye Zayıf'ın daha önce dönemlerine ilişkin eleştirilerde bulunduğunu belirten Karakaya, "Kendisi, 'Dokuz ayda öyle bir yemişler ki altı ayda belediyeyi zor toparlarız' diyor. Buradan açıkça soruyorum. Gaye Hanım bu sözü kime söylüyor? Çünkü o bahsettiği dönemin belediye başkan vekili bugün hala aynı görevde. Ayrıca o dönemin iki tane başkan yardımcısı şu an görevde. Gaye Hanım, bu sözleri bugün birlikte görev yaptığı yönetim kadrosuna mı söylüyor? Bizi sahip çıkmamakla, destek olmamakla suçlayan başkan vekili acaba bugün yol arkadaşlığı yaptığı danışmanın bu sözlerine ne edecek?" diye sordu.

Söz alan Gaye Zayıf, tavrında herhangi bir değişiklik bulunmadığını, geçmişte farklı bir siyasi partiye mensup olmasına karşın başkan vekilinin arkasında durduğunu dile getirdi.

Bundan sonra da belediye başkan vekilinin arkasında duracağını kaydeden Zayıf, "1,5 yıldır belediyenin nasıl yönetildiği, sadece biz değil, Beykoz halkı tarafından zaten şeffaflıkla ortadadır. Şu an belediyenin bu durumda olmasının müsebbibi AK Parti yönetimi değil, CHP yönetimidir. Benim o söylemiş olduğum durum Özlem Başkan'ın şahsıyla alakalı değil, CHP yönetimiyle alakalı bir durumdur. Kıymetli Başkanımız da bunu görmüş, hizmet yapabileceği, değer katacağı tarafta olmak istemiştir. Kavgayı, kaosu değil, hizmeti seçmiştir." ifadesini kullandı.

'KİMSE BENİM ÜZERİMDEN ALGIYA KALKIŞMASIN'

Belediye Başkan Vekili Gürzel ise kendisine yönelik bir algı çalışması yapılmak istendiğini, ancak kavganın ve kaosun içerisine girmek istemediğini söyledi.

Geçen meclis toplantısında CHP'li üyelerin kendisine yönelik ağza alınmayacak sözler sarf ettiğini aktaran Gürzel, "Dokuz ayda yapılan yolsuzlukları kimse bana burada yazdırmaya çalışmasın. Ben göreve geldikten birkaç gün sonra Melih Bey de göreve başladı. Kendisi bunu çok iyi bilir ki benim ne rüşvetle ne yolsuzlukla adım yan yana gelmedi, gelmez, gelmeyecektir. Kimse burada benim üzerimden bir algı yaratmaya çalışmasın. Bu çok çirkin bir şey." dedi.

İsminin rüşvet ve yolsuzlukla yan yana getirilemeyeceğini dile getiren Gürzel, yönetimlerinin şeffaf olduğunu ifade etti

"KAMU PARASI YEDİRMEDİĞİM İÇİN BANA DÜŞMAN OLDUNUZ"

Kendisinin yönetimini en iyi bilen kişinin CHP'li Meclis Üyesi Karakaya olduğuna dikkati çeken Gürzel, şunları kaydetti:

"Burada bunları söylemen beraber çalışmamızdaki hukukumuza da aykırıdır. Benim şahsen hiçbir kişisel zenginleşmeye ihtiyacım yoktur. Bunun altını net bir şekilde çiziyorum. Herkes de bunu bilir. Benim AK Parti'ye geçişim tamamen gönüldendir. Tamamen kaostan ve kavgadan kaçmaktır. Daha fazla kaosun ve kavganın içerisinde yer almak istemiyorum. Sizlerle kavgamın da en büyük sebebi kişisel zenginleşmenizin önünde barikat olmamdır. Burası kamudur. Bu para kamunun malıdır. Hiç kimseye ben bunu yedirmediğim için bana düşman oldunuz. Bütün Beykoz halkı bunu bilsin. Benim kişisel zenginleşme ihtiyacım olmadığı gibi buna da izin vermeyeceğim."

Konuşmaların ardından toplantının gündem maddeleri çeşitli komisyonlara havale edildi.

GÜRZEL'DEN YENİ AÇIKLAMA

Beykoz Belediyesi Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, bugün yaşanan olaylarla ilgili EKOL Tv'ye konuştu. Gürzel, "Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi’nde bitmek bilmeyen bir kaos var. Bunların operasyonlarla ilgisi yok; insanlar bundan besleniyorlar. Başarılı olan insan aşağı çekilir, desteklenmez ve kaosun içine çekilir. Ne kadar tanıdığım insan varsa, bundan muzdariptir, bir çoğu da benim gibi cesaretli olmadığı için çıkıp konuşamaz. AK Parti’de ise düzen ve hizmet anlayışı var." dedi. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Adil 5 saat önce Şikayet Et
    Yahudi nasıl filistine el koyduysa türkiyeyede yahudinin isim değiştirerek aramıza sokup ülkeye yerleştirdiği masonlar vsvs ülkenin finans naden vsvs her şeyinin içinde oturup el atıp içindekileri dışa vurur hale gelmiş yeterrr çift kimliklilerin kimliğini teke düşürün.
    Cevapla
  • +EKREM+ 6 saat önce Şikayet Et
    en iyi yalan ve çalan en iyi c h p li olarak algılayan v c terlikli taraf darları var bu c h p adam olmaz daima böyle yaşarlar
    Cevapla
  • M.cihat 6 saat önce Şikayet Et
    helal olsun ablamıza her bir vatandaşın böyle düşünmesi gereken bir büyüklük. yetimin hakkını yedirmeyin
    Cevapla
  • Misafir 7 saat önce Şikayet Et
    chp lilerin tek derdi cepleri,hizmetmiş kalkınmaymış umurlarında değil
    Cevapla
  • Turco 7 saat önce Şikayet Et
    Böyle insanlar da olmasa çok önceden batardı bu devlet. Gazze'den farkımız olmazdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölümden kıl payı kurtuldu: O anlar güvenlik kamerasında
Milyarda bir ihtimal! 110 km hızla ilerleyen Tesla’nın ön camına meteor çarptı!