Türkiye'den Irak'taki saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli: Irak’taki Kor Mor doğalgaz sahasına dün gece yapılan saldırıyı komşumuz Irak’ın istikrarı ve refahı açısından endişeyle karşılıyoruz. Sivil altyapıya yönelik bu tür eylemleri kınıyoruz.
GİRİŞ 27.11.2025 20:13
GÜNCELLEME 27.11.2025 21:29
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar ve Elektrik bakanlıklarından yapılan ortak açıklamada, Kormor gaz sahasına saat 23.30’da İHA ile saldırı düzenlendiği ifade edilerek, saldırı nedeniyle elektrik üretim santrallerine gaz akışının tamamen durduğu aktarıldı.
Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde sahadan yükselen alevler yer aldı.
TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Irak’taki Kor Mor doğalgaz sahasına dün gece yapılan saldırıyı komşumuz Irak’ın istikrarı ve refahı açısından endişeyle karşılıyoruz. Sivil altyapıya yönelik bu tür eylemleri kınıyoruz. Erbil Başkonsolosluğumuz, söz konusu sahada çalışan vatandaşlarımızın can güvenliği bakımından gerekli önlemlerin alınmasını sağlamıştır." açıklamasını yaptı.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
-
GECE KARTALI 10 ay önce Şikayet EtBu işin altında itrail,iran işbirliği vardır...Beğen Toplam 1 beğeni
-
GERÇEK 10 ay önce Şikayet EtBu saldırıyı sizce kim yapmıştır ama ben eminim abd nin piyonlarının yaptığınaBeğen Toplam 3 beğeni