İmamoğlu’nun danışmanı fırçaladı, Özel hizaya geldi
İmamoğlu cephesinden gelen ‘miting’ ayarı CHP’yi karıştırdı. İmamoğlu’nun danışman İbrahim Özkan’ın hedef aldığı Özgür Özel mitingleri iptal edip pazara inme kararı aldı. Parti içindeki taht kavgası gün yüzüne çıktı.
- Eski İBB Başkanı İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in düzenlediği mitinglerin rağbet görmediğini belirterek eleştirdi.
- İmamoğlu cephesinden gelen müdahalenin hemen ardından Özgür Özel, İstanbul’da her hafta düzenlenen mitingleri bitirdi.
- Genel Merkez, mitinglerin yerine “vatandaşla birebir temas” kurmak amacıyla çarşı ve pazar ziyaretlerine odaklanılacağını duyurdu.
CHP’de liderlik kavgası ve vesayet tartışmaları derinleşiyor. Yolsuzluk tutuklusu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan’ın parti yönetimine yönelik “Mitinglerle bu iş yürümez, en ücra köşelere gideceksin” şeklindeki sert çıkışı, Genel Merkez’de depreme yol açtı. Bu “ayar” niteliğindeki eleştirinin hemen ardından Genel Başkan Özgür Özel apar topar strateji değiştirerek mitingleri sonlandırma ve çarşı-pazar gezilerine yönelme kararı aldı. Partiyi kimin yönettiğine dair sorular ve taht kavgası yeniden alevlendi.
‘MİTİNG İŞE YARAMADI SAHAYA İN’
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı İbrahim Özkan, yine İmamoğlu’na yakın Şöhret Can Kolsuz ve Emrah Gülsunar ile yaptığı yayında parti yönetiminin sahadan koptuğunu savunarak, izlenen siyasetin halkta karşılık bulmadığını dile getirdi. Özkan, rağbet görmeyen mitinglerin CHP’nin enerjisini tükettiğini söyledi. CHP örgütlerinin dar bakış açısıyla hareket ettiğini belirten Özkan, sosyal medyanın etkisinin abartıldığını belirterek Özgür Özel’i şöyle eleştirdi:
“En ücra köşelere gidilecek, halkın hali hatrı sorulacak. Siyaset böyle yapılır. Dokunmadığın insan senin değil. Çıkıp ‘Yiğidim Aslanım romantizmi’ ile insanları motive edemiyorsun. Gidenler artık gidememeye başladı, hava soğuk. Sürekli toplantı toplantı olmaz...”
DANIŞMAN FIRÇASINDAN SONRA ÖZEL’DEN ANINDA MANEVRA
İmamoğlu’nun “dolaylı mesajı” ve açık müdahalesi olarak değerlendirilen bu tepkinin ardından Özgür Özel bütün paradigmayı değiştirdi. İstanbul’un ilçelerinde her hafta çarşamba günü düzenlenen eylemler bundan böyle sürdürülmeyecek.
Parti kurmayları Özgür Özel’in İstanbul’daki ilçe mitinglerini sona erdirdiğini ve çarşı pazara ineceğini bildirdi.
Birgün gazetesinin aktardığına göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “vatandaşlarla birebir temas kurmak” amacıyla sahaya ineceği kaydedildi. İstanbul’daki mitinglerin sonlanmasının ardından Özel’in, belirli aralıklarla çarşı ve pazar ziyaretleri gerçekleştirmesi planlanıyor.
Özgür Özel’in İstanbul dışındaki şehir mitinglerini ise şimdilik sürdüreceği belirtildi.
-
devriye 7 dakika önce Şikayet EtPartının ıcıne etmısler ...Artık CHP ıflah olmaz.Beğen
-
Celil 10 dakika önce Şikayet EtChpkk milli güvenlik sorunuBeğen
-
frdun 15 dakika önce Şikayet Etimamoğlunun mal varlıklarına el konulmalı, yani ülkeden çaldıkları geri alınmalıdır..Beğen Toplam 1 beğeni
-
İsmet 18 dakika önce Şikayet EtÖnümüzdeki seçim ibreti alem tüm müslümanlar bir olursak bu chp den ebedi kurtuluruz müslümanım diyen oy vermesin şunlar bir baraj altına insin huzur bulalımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mikail 19 dakika önce Şikayet EtNe yüzlü çıkacak halkın içineBeğen