Akın Gürlek ataması sonrası CHP’den peş peşe talimatlar: Vekiller 'acil' koduyla çağrıldı

Adalet Bakanlığı’ndaki görev değişiminin ardından CHP yönetimi harekete geçti. Milletvekillerine “eksiksiz ve mazeretsiz” Meclis’e gelme talimatı verildiği öne sürüldü.

GİRİŞ 11.02.2026 10:52 GÜNCELLEME 11.02.2026 11:11
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Akın Gürlek ataması sonrası CHP yönetimi, milletvekillerine Meclis'e katılmaları ve Adalet Bakanlığı önünde toplanmaları için talimatlar verdi.
  • CHP'den resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde gece yarısı kritik bir değişiklik yaşandı. Yılmaz Tunç'un yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek, Adalet Bakanı olarak atandı.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer yolsuzluk davalarına imza atan Akın Gürlek, kamuoyunun yakından takip ettiği uyuşturucu operasyonlarından yasa dışı bahis operasyonlarına kadar birçok önemli soruşturmayı aydınlatan isim.

Gürlek'e verilen bu yeni görev siyasi kulisleri hareketlendirdi. CHP yönetiminin milletvekillerine yönelik peş peşe talimatlar ilettiği ortaya çıktı.

"CHP'DEN İKİ KARAR"

Gelişmeyi gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından "CHP'den iki karar" başlığıyla duyurdu. Yarkadaş, CHP yönetiminin tüm milletvekillerini saat 14.00'te Meclis'e "eksiksiz ve mazeretsiz" olarak çağırdığını ve vekillerin Genel Kurul'da hazır bulunmasının istendiğini aktardı.

ADA İLE ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE BULUŞMA TALİMATI

Yarkadaş'ın paylaşımına göre CHP yönetimi, henüz Akın Gürlek'in atanma kararı Resmi Gazete'de yayımlanmadan vekillere ikinci bir talimat daha gönderdi. Salı günü saat 18.00'de iletilen talimatta, yaklaşık 50 milletvekilinin cuma günü saat 11.00'de ADA isimli oluşumla birlikte Adalet Bakanlığı önünde hazır bulunmasının istendiği belirtildi.

Söz konusu gelişmelere ilişkin CHP yönetiminden resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek

YENİ ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK KİMDİR?

Yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1982'de Nevşehir'de doğdu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2005'te mezun olan Gürlek, hakim olarak çeşitli il ve ilçelerde görev yaptıktan sonra İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. Gürlek, bu görevini sürdürürken 1 Haziran 2022'de Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmış, 2 Ekim 2024'te de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilmişti.

Akın Gürlek kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni Adalet Bakanı Gürlek'in biyografisiAkın Gürlek kimdir, aslen nerelidir, kaç yaşındadır? Yeni Adalet Bakanı Gürlek'in biyografisi

KAYNAK: HABER7
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 111
  • Ankarali genç 4 dakika önce Şikayet Et
    Birini tanımasam hakkında hic bisey bilmesem öncelikle şuna bakarim. Bu adama kim tepkili. Ona göre adamlığına karsi icimde kanaat olusurdu. Chp bu adama tepki gösteriyorsa demekki cok iyi biriymiş diye dusundum
    Cevapla
  • han 8 dakika önce Şikayet Et
    geliyor gelmek te olan
    Cevapla
  • ÇAycuma67 8 dakika önce Şikayet Et
    Adam gibi adam akin gürlek ....Yolun açik olsun
    Cevapla
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası olmaz ben niye korkmuyorum çalacaksiniz doyacaksınız suçunuzu başkalarinin üzerine atacaksınız olan siz nasıl bir milletsiniz
    Cevapla
  • Misafir 10 dakika önce Şikayet Et
    Tam hisabet olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cenazeye büyük saygısızlık! Davul zurnayla uğurladılar...
Kabinede iki isim değişti: Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte yeni bakanlar