Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü. Görüşmede; Pakistan-Afganistan savaşı ile, ABD ve İsrail'in İran'a başlattığı saldılar ele alındı.

GİRİŞ 03.03.2026 19:44 GÜNCELLEME 04.03.2026 10:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler Türkiye ile Pakistan ikili ilişkilerini, bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

PAKİSTAN'A DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Pakistan’da gerçekleşen terör saldırılarını kınadığını, Türkiye'nin terörle mücadelesinde Pakistan'ın yanında olmaya devam edeceğini, Pakistan ile Afganistan arasında ülkemizin de girişimleriyle sağlanmış olan ateşkesin yeniden tesisi için katkıda bulunacağımızı ifade etti.

SAVAŞI GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik saldırılarla başlayan çatışmalı süreçle ilgili bölgede diplomasinin yeniden devreye alınmasının büyük fayda sağlayacağını, Türkiye’nin buna elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

KAYNAK: DHA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 11
  • Atlantik Tayfası 3 hafta önce Şikayet Et
    İmran Han neden hücre hapsinde?! Asım Münir diktatör mü?
    Cevapla
  • Kim Busi 3 hafta önce Şikayet Et
    O coğrafyada coni yada yahudinin satın almadığı insan yok denecek kadar az . İnşallah öyle değildir
    Cevapla
  • Hayber21 3 hafta önce Şikayet Et
    Her türlü desteği vermeye hazırız
    Cevapla
  • reşo 3 hafta önce Şikayet Et
    Bıkmadılar kardeşler arasında kan akıtmaya bu savaşta it israilin parmagı oldugundan şüpeleniyorum umarım cumhurbaşkanımız araya girerde bu kirli savaşı biter
    Cevapla
  • ufuk 3 hafta önce Şikayet Et
    Reisin bu ülkeye yapabileceği en önemli konu, Pakistan ın nükleer silahlarını örnek alması ve teknolojisini istemesidir...
    Cevapla
  • Aykut 3 hafta önce Şikayet Et
    Zaten yapılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Mescid-i Aksa'nın altını oyuyor! Kazıyı hızlandırdılar! Şeytani plan devrede
Yapay zeka en çok nefret edilen 19 takımı belirledi: Türkiye'den o kulüpler listede!