İran'dan füze saldırısı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Mehmetçik ile iftar programının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye yönelen ve Hatay'da düşürülen füze hakkında da açıklama yaptı.

GİRİŞ 04.03.2026 19:49 GÜNCELLEME 04.03.2026 23:19
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin istikrarının milli hisler ve kahraman ordusunun caydırıcılığına bağlı olduğunu belirtti.
  • İran'dan atılan ve düşürülen füze hakkında da konuşan Erdoğan, bölgedeki güvenlik tehditlerine karşı NATO müttefikleriyle işbirliği içinde gerekli önlemleri aldıklarını ifade etti.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz tehdit edildiğinde, istiklalimiz ve istikbalimiz tehlikeye girdiğinde nasıl bir millet olduğumuzu bu topraklardaki bin yıllık tarihimizde defalarca gösterdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda düzenlenen "Mehmetçikle İftar Programı"nda konuştu.

Mehmetçiğin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik eden Erdoğan, Allah'tan herkesi sağlık ve afiyet içinde sevdikleri ve aileleriyle birlikte bayrama da ulaştırmasını temenni etti.

Erdoğan, "Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu mübarek ayda kahramanlar ocağının siz kahraman mensuplarıyla, Özel Kuvvetler Komutanlığımızın siz seçkin neferleriyle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İftarınız mübarek olsun. Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin." ifadelerini kullandı.

Bugün bir kez daha devletin bekasını ve milletin güvenliğini temin amacıyla canları pahasına vatanın dört bir köşesinde görev yapan askerlerin her birine Allah'tan üstün başarılar dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Rabbim askeri, polisi, jandarması, güvenlik korucusu ve istihbaratçısıyla tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. Onları her türlü kazadan, beladan, saldırıdan, ihanetten korusun, ordumuzu daima muzaffer eylesin. Elbette bu mübarek akşamda vatanı için, milleti için, bayrağı için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, ruhları şad, menzilleri mübarek, mekanları inşallah cennet olsun diyorum. Özellikle aziz hatıralarını her zaman şükranla yaşatacağımız Binbaşı Bülent Albayrak'a, Binbaşı Murat Kemal Yetişen'e, Yüzbaşı Ertuğ Güler'e, Yüzbaşı Burak Coşkun'a, Üsteğmen Enes Demir'e, 15 Temmuz kahramanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'e, Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan'a, Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek'e, Uzman Çavuş Murat Yıldırım'a, Uzman Çavuş Selçuk Paker'e ve isimlerini 86 milyon olarak kalbimize nakşettiğimiz, tabuta sığmayan tüm kahramanlara Cenabıallah'tan rahmetler niyaz ediyorum. Aynı kutlu mücadelede yer alarak gazilik mertebesine erişmiş, bugün artık aramızda olmayan tüm gazilerimizi de minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize Rabbimden uzun ve hayırlı ömürler temenni ediyorum."

"ŞEHİTLERİN ÖLMEDİĞİNİ MÜJDELEYEN BİR DİNİN MENSUPLARIYIZ"

"Biz şehitlerin ölmediğini, aksine onların yaşadıklarını müjdeleyen bir dinin mensuplarıyız. Şehitlerimizin aziz ruhları inşallah bize yol gösterecek, bize rehberlik edecek, milletimizin kutlu yürüyüşünde yolumuzu aydınlatacaktır." ifadelerini kullanan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözbebeği bordo berelilerin başta terörle mücadele olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde destan yazdığını vurguladı.

Bilinen, bilinmeyen nice kritik operasyonda fevkalade hayati roller üstlenen bordo berelilerle milletçe iftihar ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Bugün sizlere baktıkça merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun şu mısralarına ilham veren cesareti, yiğitliği ve adanmışlığı görüyorum. 'Şu yeryüzü er meydanı, gönül sevmez her meydanı. Yüreksize yorgan döşek, koç yiğide ver meydanı. Ey içi boş, dışı süslü, eli kirli, yüzü paslı. Yetişsin Asım'ın nesli, etsin sana dar meydanı.' Sizleri ve sizlerin şahsında namertlere meydanları dar eden tüm koç yiğitleri, bu seçkin camianın tüm mensuplarını yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.

Türk milleti için en sık kullanılan ifadelerden biri "asker millet" tanımı olduğunu anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz tehdit edildiğinde, istiklalimiz ve istikbalimiz tehlikeye girdiğinde nasıl bir millet olduğumuzu bu topraklardaki bin yıllık tarihimizde defalarca gösterdik. Tarih boyunca bize ömür biçenler, bize 'hasta adam' yaftası vuranlar, bizi bu topraklardan söküp atabileceklerini zannedenler oldu. Ezan-ı Muhammedilerimizi susturmaya, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı indirmeye yeltenenler, müstevliler oldu. Hepsinin heveslerini kursaklarında bıraktık. Önce Çanakkale'de, en son İstiklal Harbimizde harim-i ismetimize uzanan kirli ve kalleş elleri tüm imkansızlıklara rağmen tek tek kırmayı başardık. Bu mücadele ruhuna sahip olmasaydık, dünyanın en çok çalkantılı bölgesinde bin yılı aşkın zamandır alnı açık, başı dik bir şekilde yaşayamazdık. Bugün de etrafımızda yanan ateş çemberinin ortasında bir istikrar adası olarak temayüz ediyorsak, bunu ilk önce esareti asla kabul etmeyen milli seciyemize, ardından da kahraman ordumuzun caydırıcılığına borçluyuz."

Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin küresel ölçekte takdir toplayan siyasi, diplomatik ve ekonomik gücünün gerisinde eğitimi, donanımı, disiplini, cesareti ve vizyonuyla tüm dünyada göz dolduran Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bulunduğunun altını çizdi.

Türk ordusunun, milletle birlikte gönül coğrafyasında yaşayan milyonlarca dost ve kardeşin de güven kaynağı haline geldiğine işaret eden Erdoğan, ecdadın asırlarca "ey şanlı ordu, ey şanlı asker" nidalarıyla yüreklendirdiği kahraman orduyu her türlü desteği vererek daha da güçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.

"GÜVENLİĞİ TEMİN HUSUSUNDA KAPASİTEMİZ EN ÜST DÜZEYDE"

Geçen hafta HAVELSAN'da çok önemli bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, tamamlandığında Avrupa'nın en büyüğü olacak simülatör üretim ve entegrasyon tesisinin temelini attıklarını belirtti.

Erdoğan, öncesinde Deniz Kuvvetlerinin gücüne güç katacak çeşitli platformların hizmete giriş, bayrak çekme ve saç kesme törenini icra ettiklerini anımsattı.

Savunma ve havacılık ihracatında 2025 yılını 10 milyar doları aşan rekor bir rakamla tamamladıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Almanya'da yapılan NATO tatbikatında Silahlı Kuvvetlerimiz yetenekleriyle hem bizi gururlandırdı hem de müttefiklerimizden büyük takdir topladı. Şayet 'füze testi yapmayın, balıklar ürküyor' diyenlere kulak kabartsaydık, elbette bunların hiçbirini başaramazdık. Hep söylüyorum ama bugün bir kez daha altını çizerek söylüyorum. Millet olarak ebedi yurdumuz olan bu topraklarda huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak, caydırıcılığımızı sürekli artırmak zorundayız. Bölgemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde hudutlarımızın ve hava sahamızın güvenliği noktasında işi asla şansa bırakmıyoruz. Bu sabahki olayda olduğu gibi NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz ve anında gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması için de uyarılarımızı en net biçimde yapıyoruz. Allah'a hamdolsun, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini temin hususunda irademiz de kapasitemiz de en üst düzeydedir."

Son 23 yılda her türlü engele, ambargoya, sabotaja ve ihanete rağmen yılmadan, yorulmadan çalıştıklarını, kendilerine inandıklarını, millete güvendiklerini, neticede bugün hayal bile edilemeyen seviyelere gelindiğini ifade eden Erdoğan, çok daha iyi yerlerde olunacağının altını çizdi.

Türkiye Yüzyılı'nı mutlaka inşa edeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bütün oyunları bozacak, engelleri aşacak, bizi çekmek istedikleri tuzaklara düşmeden bu ülkeyi çocuklarımıza gurur duyacakları bir emanet olarak bırakmayı inşallah başaracağız" dedi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • MSELİM 4 hafta önce Şikayet Et
    nato baktı ki füze kıbrıs rum kesimine gidiyor müdahale etti adı da türkiyeyi korumak oldu yersen
    Cevapla
  • Şenol 4 hafta önce Şikayet Et
    Abd,itrail,ab yıllardır tehdit ediyor
    Cevapla
  • Ramus Kurul 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu kim tarafında atıldığ ve hangi nedenle düştiğü araştırlmadan İran'ın emperyalizm ve siyonistler olan savaşında İran halkıyla kardeşliğimize korunmalı
    Cevapla
  • GERÇEK 4 hafta önce Şikayet Et
    Şu bizim hava savunma sistemlerini test etmenin tam zamanı değilmi uygulamalı eğitim israilin attıklarını abd nin attıklarını da takip edin bence
    Cevapla
  • BAYBURT SEVDALISI 4 hafta önce Şikayet Et
    Ofüzeisraildenatılmışdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gözler İstanbul'a çevrildi! Başkan Erdoğan'la kritik görüşme!
İstanbul Valiliği’nden belediyelere 'köpek' talimatı: Mayıs ayı sonuna kadar süre verildi