İmamoğlu davasında yeni gelişme! CHP'li ve DEM Partili vekiller hakkında liste kararı

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen İmamoğlu davasında CHP'li vekillerin duruşmayı izlemek için başvuru yaptığı öğrenilmişti. Başvuru sonrası ise CHP’li 9 milletvekilinin ve 3 DEM'li vekilin girmesine onay çıktığı öğrenildi.

GİRİŞ 17.03.2026 10:07 GÜNCELLEME 17.03.2026 11:08

İmamoğlu Suç Örgütü davasına yönelik başlayan duruşmalar kapsamında aralarında milletvekillerinin de yer aldığı CHP’li yetkililerin duruşmaları izlem talebinde bulunduğu öğrenilmiş, adli kaynaklarca söz konusu talebin ise duruşma düzeninin bozulmaması ve yargılamanın seyrine müdahale edilmemesi hususlarının gözetileceği hususları ifade edilmişti.

Barış Yarkadaş'ın paylaştığı bilgilere göre İmamoğlu davasının bugün yapılacak olan duruşmasına ise Özgür Çelik ve CHP’li 9 milletvekilinin girmesine onay çıktığı öğrenildi.

Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır ve Turan Taşkın Özer yer almadı.

Duruşmayı izlemek için izin isteyen CHP ve DEM Partili isimler:

CHP HEYETİ:

1- Bülent Tezcan

2- Gökhan Günaydın

3- Gül Çiftçi

4- Özgür Çelik

5- Murat Emir

6- Sezgin Tanrıkulu

7- Yüksel Taşkın

8- Engin Altay

9- Suat Özçağdaş

10- Mühip Kanko

DEM Parti Heyeti:

1- Ali Can Önlü

2- Sezai Temelli

3- Celal Fırat

MAHKEME SALONUNDA TAŞKIN ÖZER KRİZİ

Çıkar Amaçlı Suç Örgütü kurmasına ilişkin Ekrem İmamoğlu'na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında 105'i  tutuklu 407 sanık ile beraber hakim karşısına çıkan İmamoğlu davasında yeni bir skandal daha yaşanmıştı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer ve mahkeme başkanı arasında kriz çıkmış izleyici kısmına geçme tartışması nedeniyle duruşma yapılamamıştı.

Heyet duruşmaya önce ara verirken daha sonra ise duruşma bir sonraki güne ertelenmişti.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Doğrucu Davut 1 gün önce Şikayet Et
    Chp ve Dem kapatılırsa Türkiye rahatlar. Enflasyon da düşer her şey güzel olur.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Dertleri karar kesinleşmeden Ekrem i vekil yapmak. Tencere olmadı tava verelim hesabı. Diploma sahtekarlığı ise onay aşamasında.
    Cevapla
  • sefa KUZUGÜDEN 1 gün önce Şikayet Et
    Sabırla terbiye edilecekler .
    Cevapla
  • Ahmet 1 gün önce Şikayet Et
    3 maymunu oynuyolar, yerseniz. Böyle davranmaya devam ederlerse 10 yilda da bitmez bu dava.
    Cevapla
  • KISASA KISAS 1 gün önce Şikayet Et
    Mahkemeye izleyici olarak girenlerin de kabul edilmeyen CHP'lilerin de yargılanması lazım bunların hepsini yargılanması lazım O partiyi devletimiz kapatmalı ülkemiz 100 yıldır CHP'den gördüğü hainliği vatandaş olarak Yeter artık diyoruz lütfen devletimiz gereğini yapsın bunlarla ilgili ülkemizde huzuru bulmak mümkün değil bunlar var olduğu sürece lütfen gereğini yapınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray elendi! UEFA Ülke Puanında Çekya tehdidi: Puan farkı azalabilir
Trump'tan ilginç çıkış: Haberim yoktu, İsrail orayı bir daha vurmayacak!