İmamoğlu'nun 'Kadın Cumhurbaşkanı' çıkışı CHP'yi karıştırdı
İBB davasında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun mahkemede sarf ettiği 'İnşallah kadın bir Cumhurbaşkanı da olacak' sözleri CHP'de krize neden olurken, İmamoğlu'nun bir not ile uyarıldığı ortaya çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün görülen duruşmada "Kadın Cumhurbaşkanı" sözleri CHP'de tartışma konusu oldu.
"İNŞALLAH KADIN BİR CUMHURBAŞKANI OLACAK"
İmamoğlu, hakim karşısında Cumhurbaşkanlığı makamını anlatırken şu sözleri kullandı:
"Cumhurbaşkanı nedir biliyor musunuz Sayın Hâkim? Cumhurbaşkanı, çok önemlidir. Bir eve bakalım, inşallah kadın bir Cumhurbaşkanı da olacak. Cumhurbaşkanı bir eve baktığınızda babadır biliyor musunuz? Annedir. Benim için öyledir yani."
ADAY OLAMAYACAĞINI KABULLENDİĞİ YORUMLANDI
Bu sözler, özellikle 'kadın Cumhurbaşkanı' vurgusu nedeniyle kısa sürede sosyal medyada gündem olurken adaylık tartışmaları yine CHP'nin ana gündem maddesi oldu.
Siyaset kulisleri bu çıkışı, bir yandan Ekrem İmamoğlu’nun kendi adaylığının zora girdiğini kabullendiği şeklinde diğer yandan ise Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ın da denklem dışına itildiği anlamında yorumladı.
MAHKEMEDE VERİLEN NOT GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Tam da bu tartışmalar sürerken, duruşma salonunda İmamoğlu’na ulaştırılan "Sayın Başkanım" hitaplı not tartışmaları başka bir noktaya taşıdı.
Notta, söz konusu ifadelerin kamuoyunda Dilek İmamoğlu’na işaret ettiği yönünde algı oluştuğu açıkça belirtildi.
"DİLEK HANIMI KASTEDİYOR OLARAK YORUMLANDI"
Notta, "Sayın Başkanım, Duruşma sonrası "kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret ve tehdit" suçlarından yeni bir soruşturma başlatıldı. Duruşmadaki "Bu ülkenin bir kadın Cumhurbaşkanı olacak inşallah en yakın zamanda" söyleminiz sosyal medyada Dilek Hanım'ı kastediyor şeklinde yorumlandı Başkanım. Akşam notlarında detaylı bir şekilde bilginize sunuyorum." ifadeleri yer aldı.
MAHKEME BAŞKANININ TEPKİSİNİ ÇEKTİ
Bugünkü duruşmada danışmanların İmamoğlu’na ilettiği notu açıkça gündeme taşıyan Mahkeme Başkanı, 'Cumhurbaşkanı adaylığı ifadesi var' diyerek not alışverişine tepki gösterdi.
Ayrıca bu tür iletişimlere izin verilmeyeceğini vurgularken İmamoğlu’nun ise "Size sıkıntı olmasın, notu ben alayım" diyerek durumu yumuşatmaya çalıştığı öğrenildi.
EKİBİNDEN İMAMOĞLU'NA UYARI GELDİ
Kulislerde konuşulan en çarpıcı detay ise İmamoğlu’nun kendi ekibinden gelen uyarı.
İddialara göre yakın çevresi, bu sözlerin CHP yönetiminde kriz çıkarabileceği ve parti liderliği tarafından farklı yorumlanabileceği endişesiyle İmamoğlu’nu uyardı.
PARTİ YÖNETİMİ DİLEK İMAMOĞLU'NA KARŞI ÇIKABİLİR
Özellikle 'Dilek İmamoğlu aday gösteriliyor' algısının parti yönetimini harekete geçirebileceği kaygısının dile getirildiği ifade ediliyor.
Notun da bu çerçevede, 'yanlış anlaşılma büyümeden müdahale edelim' mesajı taşıdığı değerlendiriliyor.
CHP'DE ADAYLIK DENKLEMİ
Yaşanan gelişmeler İmamoğlu adaylıktan geri mi çekiliyor ve Yerine Dilek İmamoğlu mu hazırlanıyor sorularını gündeme getirdi.
Öte yandan kulislerde, Özgür Özel’in liderliğindeki parti yönetiminin süreçten rahatsız olduğu ve gelişmeleri yakından takip ettiği iddiaları da yer alıyor.
-
Sultandağı 7 dakika önce Şikayet EtBu adamı Bir fetö , birde yedeği cemaat çok savunuyorBeğen
-
DOĞRUCU DAVUT 10 dakika önce Şikayet EtCHP oldu olacak Uşak Belediye Başkanının sevgililerinden herhangi birini Cumhurbaşkanı adayı gösterirse belki 80 yıllık şeytanın bacağını kırarak Cumhurbaşkanlığını kazanabilir.Beğen
-
Mert Kartal 14 dakika önce Şikayet EtAnlaşılan bu yüce Türk milletini siz bayağı hafife aldınız, bu millet bu devletin ipsiz sapsız şahsiyetsizlere emanet edilmeyecek kadar mukaddes olduğunu size gösterecektir.Beğen Toplam 1 beğeni
-
MELİK 16 dakika önce Şikayet EtÖzkan'ın otel arkadaşı mı kim? Var ya Allah size fırsat vermesin. O kadar parayı indragandi yapıyorsun hala insanların yüzüne bakabiliyorsun.Beğen
-
Yavuz Selim44 16 dakika önce Şikayet EtDilek imamoğlu gelsin Mansurdan ise o daha iyi bizim için :) hangi akıl yoksunu CHP li hiç bir siyasi tecrübesi olmayan birine sırf kocasını aklasın diye oy verir.. Ama bu CHP seçmeni ise verir :)Beğen