Son dakika haberi... Burcu Köksal kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

Son dakika haberi... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Zeynel Emre, "Burcu Köksal, MYK tarafından kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi" dedi. Köksal, e-devlet üzerinden CHP üyeliğini sildi.

GİRİŞ 11.05.2026 14:33 GÜNCELLEME 11.05.2026 15:39

SON DAKİKA HABERİ: CHP’de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın AK Parti’ye geçeceği iddiaları Ankara kulislerini hareketlendirirken, CHP yönetiminin kendisine ulaşamadığı öne sürüldü.

İddialara göre Burcu Köksal’ın, salı günü gerçekleştirilecek AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda partiye katılması bekleniyor. Ancak Köksal cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise Burcu Köksal ile iletişime geçemediği belirtilmiş, Afyonkarahisar İl Başkanlığı da Burcu Köksal ile iletişime geçilemediği yönünde açıklama yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Burcu Köksal’la arasında geçen diyaloğu anlattı ve bu geçişin nedeni olarak Köksal’ın eşini işaret etti. Özel, Köksal’a “Gerekirse boşa kocanı, parti senin arkanda durur” dediğini ifade etti.

Kulislerde ise Köksal’ın, kendisi ve eşi hakkında ortaya atılan iddiaları reddettiği konuşuluyor. Burcu Köksal’ın, “Benim hakkımda ve eşim hakkında hiçbir soruşturma yoktur. Benim için ‘Ya katıl ya da içeri atıl’ denilmesi boş bir demagojidir. Böyle bir durum söz konusu değildir” dediği belirtildi. Bu kapsamda önümüzdeki salı günü gözler AK Parti’nin İl Başkanları Toplantısı’nda olacak.

BURCU KÖKSAL'IN PARTİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINDI

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP’de Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Zeynel Emre, gerçekleştirdiği basın toplantısında "Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, MYK tarafından kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi" dedi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN CHP ÜYELİĞİNİ SİLDİ

Yarın düzenlenecek grup toplantısında AK Parti rozeti takması beklenen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal, e-devlet üzerinden CHP üyeliğini sildi. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan gazeteci Sinan Burhan, "Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, e-Devlet üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa etti" ifadelerine yer verdi. 

6 MECLİS ÜYESİ DE İSTİFA EDECEK 

Burcu Köksal’la birlikte 6 CHP’li belediye meclis üyesinin de AK Parti’ye katılacağı konuşuluyor. Böyle bir tabloda meclisteki çoğunluk da AK Parti'ye geçmiş olacak. 

SERT BİR KONUŞMA YAPABİLİR

Kulis bilgilerine göre Burcu Köksal’ın AK Parti’ye katılması halinde program sırasında dikkat çeken bir konuşma yapması bekleniyor. Köksal’ın özellikle CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik sert mesajlar vereceği öne sürüldü.

ÖZEL'DEN AÇIKLAMA 

CHP lideri Özgür Özel, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada "Kendisini aradım ve 'Senin arkanda dururuz. Kocan bir yanlış yaptıysa gerekirse kocanı boşa ama partine bunu yapma. Yanlışa ortak olma, parti senin arkanda kale gibi durur' dedim. Ancak geldiğimiz noktada Burcu Hanım'ın yarın çıkıp makul bir açıklama yapacak gibi bir hali durmuyor" ifadelerine yer vermişti. 

ÇELİK NET YANIT VERMEMİŞTİ 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Burcu Köksal ile ilgili yöneltilen bir soruya "Partimize geçecek belediye başkanlarını il başkanları ve grup toplantılarında görüyorsunuz. Dolayısıyla oralarda gelişmeleri görürsünüz" yanıtını vermişti. 

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 29
  • MERT 30 dakika önce Şikayet Et
    Şu andaki CHP'nin arkasında ancak ve ancak HİRSIZLAR, RÜŞVETCİLER, SAHTEKARLAR, PAVYONCULAR yani, şu anki CHP KADROLARI DURUR. Aklı başında bir insan DURMAZ.
    Cevapla
  • YY 1907 31 dakika önce Şikayet Et
    Gazan Mübarek Olsun YİĞİDİM Yüce ALLAHIM Senden Ve Kahraman Şanlı ORDUMUZDAN Razı Olsun BAŞKOMUTANIM❤️RTE❤️
    Cevapla
  • Mustafa 41 dakika önce Şikayet Et
    Kaçan kurtulur, kalanlar sahtekar, hırsız, dolandırıcının yaveri ne yem olur.
    Cevapla
  • atam oguz kaandır 44 dakika önce Şikayet Et
    Bunlarda utanma ar yok, genel başkan belediye başkanına kocanı boşa diyor
    Cevapla
  • Afyonlu Arkanda 45 dakika önce Şikayet Et
    “Kedi erişemediği ciğere mundar dermiş.” Yalvar yakar partide kalsın diye ikna etmeye çalıştılar. Olmayınca partiden ihraç edip itibar suikasti yapmaya kalkıyorlar. Al işte başkan sizden önce davranıp kendisi parti üyeliğinden istifa etti. Böylesi bir çirkinliği gösteren partide durmamak en doğru karar olur. Parti tel tel dökülüyor. Asıl itibar suikastını kendi kendilerine yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongre iptali davası! Mahkemeden Saadet Partisi kararı!
ASELSAN 'ın yüksek hassasiyetli milli mühimmat TOLUN'un seri üretim görüntüleri paylaşıldı