Kılıçdaroğlu'ndan son dakika kararı! Toplantı yeri ve zamanı değişti

CHP'de liderlik tartışması grup toplantısına sıçradı. Hem Kılıçdaroğlu hem de Özgür Özel cephesi toplantı için hazırlık yaparken, CHP Grubuna ziyaretçi alınmayacağı duyuruldu. Kılıçdaroğlu toplantı yerini ve zamanını değiştirdi.

GİRİŞ 09.06.2026 11:40 GÜNCELLEME 09.06.2026 11:52

Günlerdir mutlak butlan krizi yaşayan CHP'de şimdi de kürsü krizi patlak verdi. İki başlılık sürecinin yeni tartışma başlığı, TBMM Grup Toplantısı üzerinden sürüyor.

Kılıçdaroğlu, genel başkan olarak grupta kendisinin konuşması gerektiğini savunurken, diğer yandan CHP'li milletvekilleri arasında yapılan oylama sonucunda CHP Grup Başkanlığı'na seçilen Özgür Özel de grup konuşması yapma hakkının kendisinde olduğunu iddia ediyor.

Taraflar aynı toplantı için hazırlık yaparken, CHP Grubuna ziyaretçi alınmayacağı duyuruldu.

İşte anbean yaşananlar...

CANLI SON DAKİKA HABERLERİ
11:25
KILIÇDAROĞLU'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: GENEL MERKEZ'E ÇAĞIRDI
KILIÇDAROĞLU'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: GENEL MERKEZ'E ÇAĞIRDI

Sosyal medya hesabından Mansur Yavaş'ın paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme salonlarında da söyledim bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum:

Topyekün halk ayaklanması çığırtkanlığı yaparak bu partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenler bilsin ki; o kirli emellere asla geçit vermeyeceğiz! İç karışıklık yaratma çabaları, sadece dış müdahale heveslilerine zemin hazırlar. Biz bu oyunu bozarız!

Şimdi kavga değil, omuz omuza durma vaktidir. Bütün yol arkadaşlarımı, bu köklü çınarın evlatlarını sükunete ve akla davet ediyorum.

Gün, baba ocağına sahip çıkma günüdür! Tüm partililerimizi, ve yüreği bu ülke için çarpan her bir yurttaşımızı, saat 14.00’te omuz omuza bir grup toplantısı gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimize, yani Baba Ocağımıza çağırıyorum.

Biz biriz ve birlikteyiz."

11:00
CHP GRUBUNA ZİYARETÇİ ALINMAYACAK
CHP GRUBUNA ZİYARETÇİ ALINMAYACAK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Grup Toplantısı öncesinde TBMM Yerleşkesi giriş kapılarında oluşan ciddi güvenlik riski nedeniyle, grup toplantısına ziyaretçi alınmayacağını bildirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, CHP Genel Başkanlığı ve CHP Grup Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 164'üncü maddesinin birinci fıkrası 'Başkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ait bina, bahçe ve arsaların iç ve dış güvenliğiyle ilgili tertip ve tedbirleri almakla yükümlüdür' hükmünü amirdir. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nun 9 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği grup toplantısı öncesinde TBMM Yerleşkesi giriş kapılarında oluşan ciddi güvenlik riski nedeniyle grup toplantınıza İçtüzüğün mezkur hükmü doğrultusunda ziyaretçi alınmayacaktır" ifadelerini kullandı.

10:50
MECLİS ÖNÜNDE KARŞLIKLI SLOGANLAR
MECLİS ÖNÜNDE KARŞLIKLI SLOGANLAR

13.30'daki TBMM Grup Toplantısı öncesinde CHP'liler arasında gerginlik yaşandı. TBMM önünde toplanan Özgür Özel destekçileri "Hain Kemal" sloganı atınca, Kılıçdaroğlu taraftarları da "FETÖ'cü Özgür" diye sloganlar atarak karşılık verdi.

10:30
MANSUR YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
MANSUR YAVAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Bugün yaşanan süreçte milyonlarca CHP'li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir" dedi.

Mansur Yavaş, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, siz, Cumhuriyet Halk Partimizin uzun yıllar Genel Başkanlığını yapmış, partimizin en zorlu dönemlerinde sorumluluk üstlenmiş önemli bir değerimizsiniz. Bugün yaşanan süreçte de milyonlarca CHP'li, sahip olduğunuz tecrübe ve devlet adamlığı birikimiyle sağduyulu bir yaklaşım göstermenizi beklemektedir. Partimizin kurumsal kimliğinin korunması, örgütlerimizin ve seçmenlerimizin daha fazla üzülmemesi, Meclis çatısı altında ve kamuoyu önünde istenmeyen görüntülerin oluşmaması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu nedenle, CHP'nin birliği, kardeşlik hukuku ve geleceği adına atacağınız her yapıcı adımın toplumda karşılık bulacağına ve partimize güç katacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin ortak evidir. Bu evin zarar görmemesi için göstereceğiniz hassasiyet, yalnızca partililerimiz tarafından değil, demokrasiye inanan tüm yurttaşlar tarafından da takdirle karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.

09:00
TBMM BAŞKANLIĞI'NA YAZI YOLLADI
TBMM BAŞKANLIĞI'NA YAZI YOLLADI

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı için TBMM Başkanlığı'na da bir yazı gönderdi. Kılıçdaroğlu, gönderdiği yazıda, "CHP Genel Başkanı olarak sunuş konuşmasını yapacağım." ifadesine yer verdi.

Ayrıca TBMM Başkanlığı'na grup toplantısına katılmak için bir davetli listesi de iletti.

08:20
ÖZEL: BEN KONUŞACAĞIM
ÖZEL: BEN KONUŞACAĞIM

Özgür Özel ise mutlak butlan kararıyla görevden uzaklaştırılan CHP MYK üyeleriyle dün TBMM'de yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, grup toplantısında kendisinin konuşacağını belirterek şöyle dedi:

"Yarın grup toplantımızı yapacağız. Grup başkan vekillerimizin açacağı ve benim konuşacağım grup toplantısı yapılacak. Ferdi Zeyrek'i kürsüde anacağım. Adına grup toplantısı denen bir korsan toplantı veya bir sadece toplantı yapılma niyeti var."

Özgür Özel'i destekleyen CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından da sosyal medyada yine aynı saatte Özgür Özel'in konuşma yapacağı grup toplantısı duyurusu paylaştı.

08:16
HESAPLARDAN PAYLAŞIM YAPTILAR
HESAPLARDAN PAYLAŞIM YAPTILAR

CHP'nin kurumsal sosyal medya hesaplarından, bugün saat 13.30'da TBMM'de yapılacak grup toplantısı hakkında, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Haziran 2026 Salı Günü saat 13.30’da Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Toplantısına başkanlık edecektir." mesajı paylaşıldı.

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 41
  • Misafir 4 dakika önce Şikayet Et
    Birini halk seçmiş birini adalet sonuç
    Cevapla
  • YAŞAR YILDIZ 9 dakika önce Şikayet Et
    sayın kemal bey bu partinin öyle veya böyle genel başkanıysa gideceksin meclise oturacaksın makamına yargı ve adalet bu söylüyor
    Cevapla
  • Ersin 10 dakika önce Şikayet Et
    chp demek zulüm ve bir Milli Güvenlik sorunu demektir. Rant partisidir.
    Cevapla
  • Misafir 11 dakika önce Şikayet Et
    Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Cevapla
  • Burhan 12 dakika önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu yanlış taşı oynadı. Bu yenilgi kabulü anlamına gelir. Meclise gidemeyen bir genel başkan partiyi yönetemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
‘Avrupa ordusu’ hayaline soğuk duş!
Altın fiyatları 2,5 ayın en düşüğünde: Alım için büyük fırsat mı? Uzmanlar tarih verdi!