CHP’li İnce’den Özel’e siyasi ahlak dersi: “Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etseydi”

CHP’deki mutlak butlan kadarı hakkında konuşan İnce, kararı doğru bulmadığını ancak uyulması gerektiğini belirtti. Özel’in “başka türlü davranması” gerektiğini ifade etti.

GİRİŞ 12.06.2026 14:22 GÜNCELLEME 12.06.2026 14:44
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • CHP'li Muharrem İnce, parti içindeki çift başlılık krizine ilişkin mahkeme kararına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti ve delege sisteminin yozlaşmaya yol açtığını ifade ederek, tüzüğün değiştirilmesini önerdi.
  • İnce, parti içindeki kavgalardan rahatsız olduğunu ve mahkeme kararını içselleştiremediğini, ancak buna uymak zorunluluğu olduğunu vurguladı.
  • İnce, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in tutumunu eleştirerek, daha saygılı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini dile getirdi.

CHP’li Muharrem İnce, CHP’de şaibeli kurultaydan sonra mahkeme tarafından verilen mutlak butlan kararından nedeniyle parti içinde yaşanan çift başlılık krizi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hem parti içindeki çekişmelere hem de mahkeme kararına ilişkin konuşan İnce, parti içinde kavga istemediğini, partinin abisi olduğunu ifade etti.

Muharrem İnce

ABİ TAVSİYESİ: DELGE SİSTEMİNDEN KURTULALIM

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a konuşan CHP’li İnce parti içinde herhangi bir bekletisi olmadığını, partinin abisi sayıldığını, mahkeme kararını doğru bulmasa da saygılı olunması gerektiğini belirtti. İnce, Benim bu millete karşı sorumluluğum var. Ben bu partinin abisi sayılırım. Ben diyorum ki: Tüzüğü değiştirelim, genel başkanı üyeler seçsin. Delege sisteminden kurtulalım. Delege sistemi, maalesef yozlaşma getiriyor. 2019’daki kurultayda bir delege beni aradı, ‘Ben senin için imza verdim, bana beş bin lira verdiler, imzamı çektim. İstersen bunu kamuoyuna açıklarım’ dedi. Ben de ‘Oyunu parayla satan adamla benim işim olmaz” diyerek telefonu kapattım. Delege sistemine son verelim artık” ifadelerine yer verdi.

İÇİME SİNMESE DE UYMAK ZORUNDAYIZ

Parti içinde yaşanan kavgalardan rahatsızlığını dile getiren İnce, “Ben bu mahkeme kararını doğru bulmuyorum, içime sindiremiyorum. Kurultayla seçilmiş bir genel başkan var. Ancak ortada bir mahkeme kararı var. Ne yapacaksın? Mahkeme kararını tanımayacak mısın? İyi ama buna uymak zorunluluğu var. Benim durduğum yer şurası: Ben parti içinde kavga istemiyorum” şeklinde konuştu.

Özgür Özel

“BAŞKA TÜRLÜ DAVRANILAMAZ MIYDI?”

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in kanun tanımazlığını doğru bulmayan İnce, grup başkanı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’na daha saygılı davranması gerektiğini, “Başka türlü davranılamaz mıydı? Mesela Özgür Özel, Grup Başkanı olarak grup toplantısını açsaydı. Açılış konuşmasında bir an önce partinin kurultaya gitmesi gerektiğini, mahkeme kararını doğru bulmadığını ama uymak zorunda olduğunu söyleyerek Kılıçdaroğlu’nu kürsüye davet etseydi. Çok daha farklı bir süreç işlemez miydi? sözleriyle ifade etti.

NOKTAYI AHMET HAKAN KOYDU

Gazeteci Hakan, parti içinde daha çok tüzük çarpışması çıkacağını, istifa resti çekileceğini, ihraç listeleri yayınlanacağını, demeç savaşları verileceğini ve sonunda partinin Kılıçdaroğlu yönetimine kalacağını ifade etti.

Mücahit Çetin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Mücahit Çetin

Editör Hakkında

1993 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Medya kuruluşlarında gündem ve özel haber editörü olarak görev aldı. Halen Haber7’de özel haber editörü olarak çalışıyor. ‎
YORUMLAR 21
  • Erdogan 14 dakika önce Şikayet Et
    Erdogan siir okudugunda verilen karari dogru buluyordunuz,ikiyüzlüler sizi
    Cevapla
  • Memo 16 dakika önce Şikayet Et
    Mandacılık döneminden yapılar zor yeni koşullara uyum sağlıyor.
    Cevapla
  • Bayram 19 dakika önce Şikayet Et
    Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. İnce de ömründe bir sefer delege konusunda doğru söylemiş.delege seçimlerinin olduğu her yerde yozlaşma vardır.vatandaş direk oy vermeli .cumhurbaşkanını firek halk seçtiği için yozlaşma ,etkileme ,tehtid,şantaj ,vb yanlışlar yok ey ince deleğeye karşı çıkıyorsun cumhurbaşkanını milletvekillerine seçtirmeye çalışıyorsun
    Cevapla
  • Dkdkdk 22 dakika önce Şikayet Et
    Yanar döner
    Cevapla
  • Ünsal Özcan 27 dakika önce Şikayet Et
    Mahkemenin verdiği kararı neden doğru bulmuyorsun? açıklaman gerekiyor! yasalarımız siyaset yaptığın ülkenin yasaları uymaya bu ülkenin her ferdi mecbur....Parayla satın alınan oylarla seçim kazanılmaz kazanılmış gibi gözükür sonucu ortada...Her işte bilgi beceri ve liyakatin önemli olduğu gerçektir siyaset içinde bunlar önemlidir hatta siyasette birde vatan ve namus öne çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Dev operasyon: 13 şirkete kayyum atandı! İşte herkesin bildiği o şirketler..
Mohamed Salah Süper Lig devine yeşil ışığı yaktı! Yılın transferi her an gerçekleşebilir