Kılıçdaroğlu'ndan şok hamle! 15 vekille görüştü, 'Sakın gitmeyin' dedi

CHP’de yönetim tartışmaları sürerken, Kılıçdaroğlu’nun Özel’e yakın 15 milletvekiliyle temas kurup, "Sakın başka partiye gitmeyin" dediği ve grup toplantılarına katılmayan 17 vekille de görüşmeye hazırlandığı öne sürüldü.

GİRİŞ 16.06.2026 09:35 GÜNCELLEME 16.06.2026 10:24
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in grup toplantısına 97 milletvekili katılırken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantısında sadece 23 milletvekili yer aldı. Kılıçdaroğlu, destekleyen 15 milletvekiliyle temas kurarak, partiye hakim olma mesajı verdi.
  • Kılıçdaroğlu, grup toplantılarına katılmayan 17 milletvekiliyle de görüşmek istediğini belirtti ve partinin bütünlüğünü korumaya yönelik adımlar atılacağını ifade etti.

CHP’de Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki yönetim krizi sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçen salı günü TBMM’de yaptığı grup toplantısına 97 CHP’li milletvekili katılırken, TBMM’de konuşmaktan vazgeçerek CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantısında ise 23 milletvekili yer aldı.

KILIÇDAROĞLU 15 VEKİL İLE TEMASA GEÇTİ 

İki ayrı toplantının ardından CHP kulislerinde yeni bir temas trafiği yaşandı. Kılıçdaroğlu’nun, Özel’i destekleyen 15 milletvekiliyle yakın temasa geçtiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun vekillere gönderdiği mesajda, “Beni bekleyin çok yakında partiye hakim olacağız. Sakın başka bir partiye gitmeyin iktidar olacağız” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Nefes'e konuşan Kılıçdaroğlu’na yakın kurmaylar ise parti içinde ayrışma görüntüsüne karşı çıkarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kemal Bey partinin bütünlüğü gözetiyor. Kılıçdaroğlu’nu destekleyen, Özgür Özel’i destekleyen diye bir milletvekili yok. Bu partide herkes sadece CHP’yi destekliyor. Biz hiç kimsenin partiden ayrılıp gitmesini istemiyoruz. Parti üzerindeki tedbir kaldırıldıktan sonra kurultay tarihi belli olur kendine güvenen aday olur. Demokrasi de budur.”

GRUP TOPLANTISINA KATILMAYAN VEKİLLER İLE GÖRÜŞECEK 

CHP Genel Merkez kaynakları, Kılıçdaroğlu’nun her iki grup toplantısına da katılmayan 17 milletvekiliyle de görüşmek istediğini belirtti.

Kaynaklar, “Bu vekillerimize çok saygı duyuyoruz. Parti içinde kavgayı körüklemek yerine sulhu desteklediklerini biliyoruz. Vekillerimizle Kemal Bey bizzat görüşüp fikirlerini alacak” değerlendirmesinde bulundu.

Parti içindeki temasların önümüzdeki günlerde nasıl bir siyasi tabloya dönüşeceği merak konusu oldu.

Özgür Özel beklemediği yerden darbe yedi! Planları altüst olduÖzgür Özel beklemediği yerden darbe yedi! Planları altüst oldu

Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 18
  • Sadık 1 ay önce Şikayet Et
    Vallahi sen chp li değilsin gel itiraf et kurtul
    Cevapla
  • Sakin 1 ay önce Şikayet Et
    He he anlat kizim melahat
    Cevapla
  • vatansever 1 ay önce Şikayet Et
    yama dikiş tutmuyor
    Cevapla
  • DEMİR 1 ay önce Şikayet Et
    Ben Kemal Geliyorum, dedin ama seni pek takan yok be Kemal. Harcanıyorsun....
    Cevapla
  • Sakin 1 ay önce Şikayet Et
    He he anlat kizim melahat
    Cevapla
  • fatih 1 ay önce Şikayet Et
    O kadar seçim kaybetti hala bir bırakamadı siyaseti. bu adamdaki aşka, şevke, hırsa hayran kalmamak elde değil.
    Cevapla
  • HSYK 1 ay önce Şikayet Et
    Darısı öğrencilerimin başına! Haha haha hahh bu şevkle calissalardi 12 yıldır yks korkardı bizimkilerden!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan inanamamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi ve dediklerini yaptı
Gülistan Doku hamile miydi? En kritik ifade ortaya çıktı