CHP'deki 'arınma' büyüyor! Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle: Süreç belediyelere dayandı

CHP'de mutlak butlan kararının ardından arınma süreci başladı. Hakkında iddianame hazırlanan tüm belediye başkanlarına yönelik özel bir inceleme kurulu oluşturulduğu ortaya çıktı. Hazırlanacak raporlar yeni ihraçların önünü açabilir.

GİRİŞ 27.06.2026 12:50 GÜNCELLEME 27.06.2026 13:02
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Kemal Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanı olduktan sonra yolsuzluklarla mücadele amacıyla disiplin süreçlerini başlattı ve 9 ismi ihraç talebiyle disipline yolladı.
  • Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, bazı il başkanları görevden alındı ve yolsuzluk şüphesiyle belediyelere yönelik özel bir inceleme kurulu oluşturuldu.
  • Kurul, iddianamesi hazırlanan belediyeleri inceleyerek rapor oluşturacak ve bu değerlendirmeler, partideki yeni disiplin sevkleri için belirleyici olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki "mutlan butlan" kararının ardından partide gerilim zirveye ulaştı. Mahkemenin kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine yeniden gelen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan peş peşe hamleler geldi.

"YOLSUZLUKLARDAN ARINACAĞIZ" MESAJI

Kılıçdaroğlu "Yolsuzluklardan arınacağız" mesajı yayınlamış ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen MYK'dan Özgür Özel'e yakın 9 isim için ihraç talebi çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba ve Turan Taşkın Özer'i disipline yolladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel

İL BAŞKANLARI DA GÖREVDEN ALINDI…

Kemal Kılıçdaroğlu'nun arınma talimatı, il başkanlarına da uzandı. Öyle ki MYK ve PM toplantıları sonrası Gaziantep İl Başkanı Vakkas Acar, Adana İl Başkanı Anıl Tamburoğlu, Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Ankara İl Başkanvekili Yüksel Işık ve İzmir İl Başkanı Çağatay Güç görevden alındı.

ŞİMDİ SIRA BELEDİYELERDE

Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'de son sürat devam eden arınma süreci kapsamında kritik bir adım daha atıldı. Partili kaynaklar, yolsuzluk şüphesiyle hakkında iddianame hazırlanan tüm belediyelere yönelik özel bir inceleme kurulu oluşturulduğunu belirtti.

Geçen hafta itibarıyla mesaiye resmen başlayan kurulun bünyesinde siyasetçi olmadığı vurgulanırken, birçok ismin parti dışından olduğu da aktarıldı.

YENİ İHRAÇLAR YAŞANABİLİR

Söz konusu kurulda sabit bir üye sayısı olmadığını ve her toplantıda iddianamelerin kapsamına göre uzman sayısının değişiklik gösterdiğini dile getiren partili kaynaklar, "MYK'nın bu kurula hiçbir talimatı ya da direktifi yok. Bağımsız bir şekilde uzman isimler iddiaları inceleyip rapor haline getirecekler, değerlendirmelerini sunacaklar" bilgisini paylaştı. Söz konusu kurul değerlendirmeleri, ilerleyen süreçte partideki yeni disiplin sevkleri konusunda da belirleyici olacak.

TEK TEK MASAYA YATIRILACAK

Kurulda öncelikle iddianamesi hazırlanan belediyeler il il masaya yatırılacak. Mali hareketlilik, şüpheli işlemler, itirafçı beyanları, belgeler ve savunmalar tek tek incelenecek. Nihai kanaati de içeren bir rapor oluşturulacak.

Özgür Özel: CHP seçimlere giremeyebilirÖzgür Özel: CHP seçimlere giremeyebilir

KAYNAK: SABAH
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 21
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sizin belediyeleri kapatmanız gerek. Tüm başkanların encümen ve yakınlarının mal varlığına el konulması gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Chp de arınma seçime kadar sürecek. Ak parti kazanınca chp ye tamam işinize bakın diyecekler.:-))
    Cevapla
  • Kurtuluş 1 ay önce Şikayet Et
    Daha milletin içine çikamayan halkin tepkisinden çekindigi için aşure gunüne katilamayan adam lider olur mu halk istemiyor
    Cevapla
  • Canlar 1 ay önce Şikayet Et
    Gücün yetiyorsa özgürü ve İmamoğlu lunu neden ihraç etmiyorsun yoksa iki yüzlü madalyon mu.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    eskiden başbakan olmak için askeri yönetimden resmi yazı gerekiyordu şimdi genel başkan olmak için de yargı yönetiminden resmi yazı gerekiyor CHP nereye gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe otobüsüne saldırı soruşturmasında yeni gelişme: 5 şüpheli yakalandı!
41 bin kişiyi böyle tuzağa düşürdüler: Vize randevusunda 918 milyon liralık soygun