Para teklifi ifşa oldu, ortalık karıştı! Yılmaz Özdil ve Burhanettin Bulut arasında kavga!

Gazeteci Yılmaz Özdil ile CHP'li Burhanettin Bulut arasındaki tansiyon yükseldi. Özdil'in, Bulut'un kendisine "para teklif ettiğini" öne sürmesi üzerine başlayan tartışma, sosyal medyada karşılıklı açıklamalarla büyüdü.

GİRİŞ 12.07.2026 11:43 GÜNCELLEME 12.07.2026 11:56

CHP'de mutlak butlan gerilimi sürerken yeni bir kriz daha patlak verdi. Özgür Özel döneminde medyanın bir kısmına nasıl para aktarıldığına ilişkin iddialar gündem olmuştu. 

Kılıçdaroğlu ekibinin belgeleri paylaşmasının ardından Yılmaz Özdil'in 'CHP'den para alan gazeteciler' başlıklı videosu yankı uyandırdı. Özdil, CHP'nin medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı Burhanettin Bulut'un Sözcü TV ziyaretini anlattı.

Bulut'un, kanalı para ile CHP'ye bağlamak istediğini iddia etti.

"CHP'LİYİM AMA CHP'NİN DEĞİLİM"

Özdil, "Gazeteci kiralamak hem utanç verici bir şeydir hem CHP'nin aleyhine bir şeydir. CHP'liyim ama CHP'nin değilim. Bizi satın alacak para henüz icat edilmedi." dedi.

Özdil, YouTube kanalındaki yayında, mahkeme kararıyla CHP'deki genel başkanlık görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel yönetiminin medyadan sorumlu ismi Burhanettin Bulut'un kendisine sözleşmeli bir çalışma karşılığında para teklif ettiğini iddia etti.

Özdil'in,  Bulut'un kendisine "sözleşmeyle para teklif ettiğini" öne sürmesi üzerine başlayan tartışma, sosyal medyada karşılıklı açıklamalarla büyüdü.

BURHANETTİN BULUT'TAN YANIT VAR

İddialara X hesabından yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ise Özdil'in açıklamalarını reddetti.

Bulut, görüşmede dört kişinin bulunduğunu belirterek, gazetecilerle ticari ilişki kurulmasını doğru bulmadığını açıkça ifade ettiğini söyledi.

Bulut paylaşımında, "Sayın Yılmaz Özdil! Bu kadar kötülüğü neden tercih ediyorsunuz, gerçekten anlamakta zorlanıyorum. Bu öfkenin ve kişisel kininizin kaynağı nedir, çözebilmiş değilim." ifadelerini kullandı.

Bulut, görüşmede sosyal medya üzerinden yürütülen "kirli ilişki ağlarını" benimsemediklerini söylediğini belirtti.

"BU KADAR DÜŞMEYİN"

Son olarak ise daha önce Özdil zamanında Sözcü TV'de çalışan Güney Öztürk'ün paylaşımına yanıt veren Burhanettin Bulut, "Hem korkak hem yalancısın. Bu kadar düşmeyin. Yarına yüzünüz kalsın. Ne oldu ağabeyin yetmeyince devreye mi girdin?" dedi.

"KORKUDAN TİR TİR TİTREDİĞİNİ TÜM MEDYA BİLİYOR"

Bu paylaşımı da alıntılayan Özdil, "Yalan söylemediğimizi bütün medya biliyor, senin akçeli işler yüzünden korkudan tir tir titrediğini de bütün medya biliyor." yanıtını verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • birisi 1 ay önce Şikayet Et
    Artık bu parti kendini aştı ve sonunda kendi seçmenine de zarar vermeye başladı.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Özdil haklı gibi Zira bu Aralar CHP'lilerde Rüşvet haraç sapkınlik yolsuzluk Rutin leşti gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bulut efendi ithama cevap verin kıvırma
    Cevapla
  • İbrahim 1 ay önce Şikayet Et
    Yılmaz Özdil, Bir Cüneyt Özdemir gibi Delikanlı ve Yiğidin hakkı yiğide diyen biri ollamaz.Ama bu Aralar CHPli , vekiller Belediye başkanları ve yöneticileri Sıklıkla Akçalı işler, Fuhuş Rüşvet haraç Yolsuzluk ile birlikte anılıyorlar.Bu yüzden Yılmaz Özdil in Haklı Çıkma ihtimali kesin veya yalan söyleyen karşı taraf gibi
    Cevapla
  • MSELİM 1 ay önce Şikayet Et
    özdil belki doğruları söylüyor da kendisin hiç trol parası almadığını iddia edebilir mi acaba? peki neyle geçiniyorsun demezler mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Giresun'daki selde 2 kişi kayboldu! Arama çalışması başlatıldı
İran savaşta ABD'yi perişan etti: ABD ordusu dörtte birini kaybetti!