AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan Kıbrıs Barış Harekatı açıklaması

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "Kıbrıs, üzerinde strateji üretilecek sahipsiz bir ada değildir. 52 yıl önce Barış Harekatı'yla verilen mesaj bugün de geçerlidir" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan Kıbrıs Barış Harekatı açıklaması
AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan Kıbrıs Barış Harekatı açıklaması
GİRİŞ 20.07.2026 14:48 GÜNCELLEME 20.07.2026 14:48

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, NSosyal hesabından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümüne ilişkin mesaj yayımladı.

Kıbrıs'ta 52 yıl önce gerçekleştirilen harekatın, katliamlara karşı insanlığın yanında duran ve bir halkın var olma hakkını koruyan barış müdahalesi olduğunu vurgulayan İnan, şunları kaydetti:

"52 yıl sonra, Doğu Akdeniz'i kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmek isteyen işgalci İsrail'e ve Kıbrıs üzerinden Doğu Akdeniz'de yeni denklemler kurmaya çalışanlara hatırlatıyoruz. Kıbrıs, üzerinde strateji üretilecek sahipsiz bir ada değildir. 52 yıl önce Barış Harekatı'yla verilen mesaj bugün de geçerlidir.

Türk milleti, soydaşlarını hiçbir zaman yalnız bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır. Doğu Akdeniz'de barışın, güvenliğin ve istikrarın teminatı olan Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki sarsılmaz bağ, dün olduğu gibi bugün de yarın da varlığını sürdürecektir. Kıbrıs Türkü'nün haklı davası, bizim davamızdır."

Eyyüp Kadir İnan, "Bu anlamlı yıl dönümünde, Kıbrıs davasının hafızasına kazınan acıların en sarsıcı tanığı Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın şehit edilen eşi Mürüvet İlhan'ı, evlatları Murat, Kutsi ve Hakan'ı, Kıbrıs semalarında vatanı uğruna şehadete uçan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i, Kıbrıs Türk halkının efsanevi lideri Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı, dava uğruna can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz" ifadesine yer verdi.

Başkan Erdoğan'dan son dakika mesajı: Asla yalnız bırakmayacağızBaşkan Erdoğan'dan son dakika mesajı: Asla yalnız bırakmayacağız

Kıbrıs Barış Harekatı için devleti alarma geçiren belgeler Devlet Arşivleri'nde çıktıKıbrıs Barış Harekatı için devleti alarma geçiren belgeler Devlet Arşivleri'nde çıktı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AHBAP soruşturmasında son dakika kararı: Oğuzhan Uğur Tutuklandı!
Yasa dışı bahis operasyonunda 15 kişiye adli kontrol