CHP’den 2 başkan daha AK Parti’ye geçiyor! Telefonlarını kapattılar...

CHP’den İzmir'deki 2 belediye başkanının daha AK Parti’ye geçeceği iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü. İki başkanın da telefonlarını kapattığı öne sürüldü.

GİRİŞ 10.09.2026 10:33 GÜNCELLEME 10.09.2026 10:48

Muhalefette yaprak dökümü sürüyor. CHP'den iki belediye başkanının daha AK Parti'ye geçeceği iddiaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.

CHP'den istifa edip yoluna bağımsız olarak devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken iki belediye başkanının daha AK Parti'ye geçeceği ileri sürüldü.

İKİ BAŞKAN TELEFONLARINI KAPATIP ANKARA'YA GİTTİ

Kulis bilgilerine göre, İzmir'de Foça ve Çiğli ilçelerinin belediye başkanlarının partiden istifa etmeye karar verdiği ve AK Parti'ye geçeceği belirtildi.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ile Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın transfer görüşmelerini tamamlamak üzere Ankara'da olduğu iddia edildi.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıç

İki başkanın telefonlarını kapatarak CHP'li isimlerin telefonlarına dönmedikleri ileri sürüldü.

ROZETLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKACAK

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ile Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın bu hafta içinde AK Parti'ye geçmesi bekleniyor.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız

İki isme rozetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takacağı öne sürüldü.

KAYNAK: SÖZCÜ
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü
Haber 7 - Şule Altınel

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.
YORUMLAR 3
  • Misafir 8 dakika önce Şikayet Et
    Foça yı bilmem de, Çiğli asla alınmamalı. Dikkat edin çok problemli ve sorunlu bir yer Çiğli. Ak partiye sorunlarını ve yolsuklarını da taşırsa şaşırmam.
    Cevapla
  • Hasan Bilge 29 dakika önce Şikayet Et
    Hizmet belediyeciliğinin mimarı AK Parti ye geçiş en makul yol; bu arada CHP den Yeni Rakı Partisi ne geçişi normal karşılayanlar , AK Partiye geçişi kesinlikle eleştiremez
    Cevapla
  • Dedem 54 dakika önce Şikayet Et
    Aklın yolu birdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ve 7 ülkeden İngiltere'nin İsrail kararına destek
Gürcistan'dan kalkan küçük uçak Rize açıklarında denize acil iniş yaptı