Suriye'den Türkçe açıklaması! Bakan Fidan tartışmalara noktayı koydu

Suriye'de Türkçe'nin seçmeli dil kategorisinden çıkarıldığı yönündeki haberlerin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan açıklama geldi. Şam'da Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüşen Bakan Fidan tartışmalara noktayı koydu.

GİRİŞ 13.09.2026 17:35 GÜNCELLEME 13.09.2026 17:39

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani ile başkent Şam’da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’yi ziyareti kapsamında Şam’da Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile görüştü. Fidan ve Şeybani, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

TÜRKÇE YASAKLANDI MI?

Suriye'de Türkçenin seçmeli dil kategorisinden çıkarılarak yerine Fransızcanın getirildiği iddia edilmişti. Şam'da Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Fidan, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri değerlendirirken Türkçenin seçmeli ders olarak müfredatta yer almasına ilişkin görüşmenin detaylarını paylaştı.

FİDAN ŞEYBANİ İLE TÜRKÇE KONUSUNU GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan, son günlerde kamuoyuna farklı şekilde yansıyan Türkçe'nin seçmeli ders olarak müfredatta yer alması konusunu Şeybani ile görüştüğünü söyledi.

Türkçe’nin müfredatta seçmeli ders olarak yer almasıyla ilgili uygulamada bir değişikliğin olmadığı açıklandı.

Bakan Fidan, "Özellikle son günlerde yanlış anlaşılan, kamuoyuna farklı şekilde yansıyan Türkçenin seçmeli ders olarak müfredatta yer alması konusunda, o konuyu da belki kardeşim söyleyecektir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı olmadığını kendileri bize ilettiler." dedi.

ŞEYBANİ'DEN AÇIKLAMALAR!

 Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyeti başkent Şam'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "iki ülke arasındaki ortaklığın hızla ilerlediğini ve stratejik yönelimin ana hatlarının şekillendiğini" söyledi.

Bakan Fidan ile Şam'da gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Şeybani, ağustosta Ankara'daki görüşmelerinin üzerinden yalnızca birkaç gün geçmesinin ardından "iki ülke arasındaki ortaklığın ivmesini ortaya koyduğunu" belirterek, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin "sağlam temeller üzerinde ilerlediğini" ifade etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihin en soykırımcı ülkeleri ortaya çıktı! İşte öldürdükleri insan sayısı...
İstanbul'da 10 bin liraya kiralık daireden fotoğraflar