Mansur Yavaş'ı istifa da durduramadı! Satışa devam etti
CHP'den istifa eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin geleceği olan en değerli arazilerini birer birer elden çıkarmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek siyasi yoluna bağımsız devam edeceğini açıklayan Mansur Yavaş yönetiminin ilk işi yine belediye taşınmazlarını vitrine koymak oldu.
Çankaya ve Altındağ’da yer alan 5 dev taşınmaz için 4 milyar TL’yi aşan bedelle yeni bir ihale süreci başlatıldı. Görev süresi boyunca toplam 42 milyar lirayı bulan gayrimenkul satışına imza atan belediyenin, kasaya giren devasa kaynaklara rağmen kentte kronikleşen sorunlara tek bir somut vizyon proje kazandıramaması kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanıyor.
CHP’DEN İSTİFA ETTİ, ‘’BAĞIMSIZ’’ SATIŞLARA DEVAM DEDİ
Siyasetteki çalkantılı süreçlerin ve istifa kararının gölgesinde çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eleştirilere kulak tıkayarak gayrimenkul satışlarına yenilerini ekliyor. CHP çatısı altındayken rekor düzeyde arsa ve mülk satışı gerçekleştiren Yavaş yönetimi, bağımsız döneminde de aynı stratejiyi vites artırarak uyguluyor.
ABB Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan son ihale ilanına göre, başkentin rant ve yatırım potansiyeli en yüksek noktaları arasında gösterilen Çankaya Lodumu ve Altındağ Feridunçelik mahallelerindeki toplam 41 bin 104 metrekarelik 5 parsel ihaleye çıkarıldı.

4 MİLYAR LİRAYI AŞAN SATIŞ
Satış paketinin en yüksek değerli ve dikkat çeken mülkleri Çankaya’nın Lodumu Mahallesi’nde yer alıyor. İmar planlarında ticaret ve ticaret+konut alanı olarak tescil edilen bu üç büyük parselin muhammen bedeli tek başına 4 milyar TL sınırına dayandı:
• Çankaya / Lodumu (19.068 m²): Ticaret alanı imarlı bu devasa gayrimenkul için tam 2 milyar 100 milyon TL muhammen bedel biçildi. İhaleye katılmak isteyen yatırımcılardan istenen geçici teminat tutarı ise 105 milyon TL. Metrekare başlangıç fiyatı yaklaşık 110 bin TL seviyesinde belirlendi.
• Çankaya / Lodumu (10.032 m²): Ticaret + Konut imarına sahip parsel için belirlenen başlangıç bedeli 1 milyar TL (Geçici Teminat: 50 milyon TL).
• Çankaya / Lodumu (8.957 m²): Yine Ticaret + Konut fonksiyonlu diğer değerli arsa ise 900 milyon TL muhammen bedelle satışa sunuldu (Geçici Teminat: 45 milyon TL).
Altındağ Feridunçelik Mahallesi’nde yer alan 1.484 m² (10,5 milyon TL) ve 1.563 m² (11 milyon TL) büyüklüğündeki iki konut alanı da eklendiğinde, paketin toplam bedeli 4 milyar 21 milyon 500 bin TL'ye ulaşıyor. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36’ncı maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle yapılacak ihaleler, 15 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.

GEÇEN AY 3 MİLYAR, BU AY 4 MİLYAR: DÖVİZ BAZINDA DEVASAYI AŞAN BİLANÇO!
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülk satışı bununla da sınırlı değil. Yavaş yönetimi daha geçtiğimiz ay, 13 Ağustos 2026 tarihinde düzenlenen dev ihaleyle Etimesgut ilçesi Bahçekapı Mahallesi'nde bulunan 100 bin metrekareyi aşkın ticaret alanını 3 milyar 65 milyon TL muhammen bedelle elden çıkarmıştı.
Böylece yalnızca son bir aylık zaman diliminde satılan ya da ihaleye çıkarılan belediye taşınmazlarının toplam değeri 7 milyar lirayı aşmış oldu. Bu bedel döviz bazında ise 860 Milyon dolara tekabül ediyor.
7 YILDA 42 MİLYAR LİRALIK SATIŞ: "MİLYARLARCA LİRA BUHAR MI OLDU?"
Son ihale ilanıyla birlikte, Mansur Yavaş’ın 7 yıllık görev süresi boyunca satışa çıkardığı veya satışını gerçekleştirdiği belediye mülklerinin toplam değeri 42 milyar lirayı (yaklaşık 860 milyon dolar) geride bıraktı.
Ancak başkentin göbeğinde tavan yapan bu gayrimenkul gelirlerine karşılık; kent içi trafik çilesi katlanarak artıyor, altyapı yetersizliği her sağanak yağışta şehri teslim alıyor ve toplu ulaşım krizine kalıcı çözümler üretilemiyor. "Ankara parsel parsel satılıyor" tepkilerine kulak tıkayan yönetimin, kentin öz kaynaklarını hızla eritirken ortaya Ankaralının hayatını kolaylaştıracak tek bir vizyoner altyapı veya ulaşım projesi koyamaması kamuoyundaki sabrı taşırmış durumda.
Masa başı hesaplarla günü kurtarmaya çalışan Yavaş yönetiminin bu verimsiz kaynak yönetimi, başkentlilerin aklına: "Milyarlarca dolarlık gayrimenkul geliri nereye harcandı’’ sorusunu getiriyor.
-
Adsız 16 dakika önce Şikayet EtÇok para lazım beyefendi ye devlet bütün belediyerin imar iznini ve belediye ye ait yerlerin satışını kendi yapsın ve oradan aldığı parayı versin belediye ye belediyelerde her türlü rüşvet ve yolsuzluk oluyor bunun önüne başka türlü geçilmezBeğen
-
Vatandaş 16 dakika önce Şikayet EtMansura para lazım,İ yüzden satışa devam ediyor olabilir.Zira bundan sonra vatandaşın gözüne girmek için daha basit ve dikkat çekici hizmetleri görebiliriz.Mesala her köşe başında Çorba, İhtiyac sahibi olsun olmasın her Önüne gelen Öğrenci veya Emekliye harclik dagita bilir.Trafik ,Alt yapı, ve benzeri önemli sorunlar Mansur için pek önemli değil.( Umarım yeniden beton direk dikmeüşünmezBeğen
-
Misafir 18 dakika önce Şikayet Etpaket olacak da biraz geciktirdi,Cumhurbaşkanı ile görüştü, sonra bağımsız olarak devam edecek neden heran Ak partiye gecebilirim izlenimi veriyorBeğen
-
S.E 34 dakika önce Şikayet EtHerşey yerden biter.yer satılmaz.ddk inceleme yapsın.paralar yp ye gitti.Beğen
-
misafir 35 dakika önce Şikayet Etheykelciler yaşadı deseneBeğen