Bakan Akın Gürlek’e kumpas girişimi! Kirli pazarlık deşifre oldu! Ekrem İmamoğlu detayı

Bakırköy Başsavcılığı'nın yürüttüğü yargıdaki rüşvet soruşturmasını deşifre eden cezaevindeki Mine M.'nin verdiği ihbar dilekçesi ortaya çıktı.

GİRİŞ 08.10.2026 08:49 GÜNCELLEME 08.10.2026 09:01

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yargıdaki rüşvet soruşturmasında, yargıdaki kirli çetenin Adalet Bakanı Akın Gürlek'i fiziksel takibe alıp kumpas kurmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Yargıdaki ağın köklerini, tutuklu Mine M. isimli kadın deşifre etti. Ağın başrolünde İstanbul Sarıyer'de restoran sahibi Musa Şit'in olduğunu aktaran Mine M., bu kişinin rüşvetle iş çözdüğünü belirtti.

SİPAHİ'Yİ UYARAN EKİP VE BUKET TEKIŞIK

Aralarında Musa Şit ve avukat Buket Tekışık'ın da yer aldığı 5 şüpheli tutuklandı.

Şebekenin merkezindeki eski Savcı Bayram Gülhan'ın, 2022 Aralık ayındaki operasyon öncesinde eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi'ye bilgi sızdırdığı saptanmıştı.

500 bin dolarlık rüşvet anlaşmasıyla Sipahi'nin eşi ve şoförüyle delil kaçırmasına göz yumulmuştu.

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN DAVASINI DA ÇÖZDÜLER

Soruşturmada İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın taraf olduğu dava da öne çıktı.

İstanbul 4. İcra Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın, Musa Şit ve firari Y.A. aracılığıyla Türkkan lehine sonuçlandırıldığı saptanarak dosya tefrik edilip Ankara'ya gönderildi.

RÜŞVET PAZARLIĞI VE GÜRLEK'E KUMPAS

2022-2024 arasında Musa Şit'in restoranında ve Ankara'daki bir otelde yargı mensupları, avukatlar ve siyasilerin buluşup para karşılığı kararlara müdahale ettiği anlaşıldı.

Örgüt lideri Musa Şit'in, Akın Gürlek'i İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı döneminden itibaren izlettiği, Ekrem İmamoğlu lobisiyle koordineli hareket ederek tapu ve montaj görsellerle kumpas haberleri servis ettirdiği saptandı.

Şit'in, Gürlek'in bir din görevlisiyle olan görüntüsünü montajlatıp muhalif basına ve trollere verdirdiği belirlendi. Başsavcılık soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

KAYNAK: SABAH
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Hakperest 26 dakika önce Şikayet Et
    İdarecilerimizi DİN görevlileri ile birlikte görmek biz Vatandaşları çok mutlu etmektedir. Hiç bir mahsuru yoktur. Biliriz ki nasihat alıyordur.
    Cevapla
  • Misafir 33 dakika önce Şikayet Et
    Acımayın suçlulara.
    Cevapla
  • ONCE VATAN 35 dakika önce Şikayet Et
    Bu imansız bu ülkenin başına gelecek en büyük belalaran bir tanesiydi. Bütün uygulamalarına dikkat edin. FETÖ bağlantılı olmaması ihtimal dışı bile değil. Amaç belli, bu ülkenin başına geçirip Ülkenin başına çorap örenleri aklayacaklardı. Ama AlLAH' IN HESABINI HESAP EDEMELEDİLER. Çünkü; Allah adamı ağzından çıkan ile hesap sorar ve anlamsı için imtihan eder. Ama bunlarda bunu anlayacak
    Cevapla
  • EdEpliLeR 37 dakika önce Şikayet Et
    Bismillahirrahmânirrahim Ve mekeru ve mekerallah vallahi harul makirin وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللّٰهُ وَاللّٰهُ خَيْرُ الْمَاكِر۪ينَ hiç şüpemiz olmadı elhamdulillah
    Cevapla
  • Ayarcı 38 dakika önce Şikayet Et
    Bu İmamoğlu ne tehlikeli bir şeytan mış!!! Akın Gürlek bakanımız gereğini yapacaktır... AYRICA bakan olarak idam yasasını gündeme getirmesini bekliyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
SPK Odine hisselerini inceledi: 21 kişi hakkında suç duyurusu
Oyuncu Berna Laçin gözaltına alındı