İYİ Partili Fakıbaba’dan AK Parti iddialarına yanıt! Yeni anayasa çıkışı dikkat çekti
İYİ Partili Fakıbaba, AK Parti’ye geçeceği iddialarını reddetti. Terörsüz Türkiye sürecini desteklediğini belirten Fakıbaba, yeni anayasaya da evet oyu vereceğini açıkladı. Fakıbaba ayrıca İYİ Parti'den istifa edeceğini duyurdu.
İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Eşref Fakıbaba, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, AK Parti'ye geçeceği iddialarını, "Şu an böyle bir kararım yok." derken, parti içinde ayrıştığı noktalar olduğunu söyledi.
FAKIBABA: ŞU AN İÇİN BÖYLE BİR KARARIM YOK
Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Fakıbaba, AK Parti'ye katılacağı iddialarına yanıt verdi. Fakıbaba, şu an için katılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
"PARTİ İÇİNDE MUHALEFETİMİ YAPTIM"
İYİ Parti'nin bazı kararlarının karşısında durduğunu ifade eden Fakıbaba, özellikle Terörsüz Türkiye sürecinde ayrıştığını söyledi.

Fakıbaba, parti grubunu bozmamak adına, Terörsüz Türkiye oylamasında grupla hareket ettiğini vurgularken, "Ama gönlümden geçen bu değildi. Gençliğimden beri liberal bir insanım. Kanı kanla yıkamazlar, suyla yakarlar." dedi.
Fakıbaba sözlerini şöyle sürdürdü:
İyi Parti’ye geçerken ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dememişimdir. ‘Türkiye milliyetçisiyim’ demişimdir. Terörsüz Türkiye sürecinin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Sonuçlanmazsa devlet gereğini yapar. Barış sürecinin yanındayım.
"YENİ ANAYASAYA EVET OYU VERECEĞİM"
Yeni Anayasa gündemi ısınırken partilerin tutumları da yavaş yavaş netleşiyor. İYİ Parti, peşinen Yeni Anayasayı reddetmezken, çok da sıcak bakmıyor.
Fakıbaba ise, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu görüşünü savunarak, "Yeni anayasaya evet oyu vereceğim." dedi.
Fakıbaba, Mekke Anlaşması’na da evet diyeceğini aktardı.
"İSTİFA EDECEĞİM"
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, A Haber'e yaptığı açıkmada, “Terörsüz Türkiye” sürecine verdiği destek nedeniyle Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun istifa çağrısının ardından bugün partisinden istifa edeceğini belirterek, “Böyle bir tepkiden sonra istifa etmemek bana yakışmazdı” dedi.
Fakıbaba, Dervişoğlu'nun eleştirilerine ise “Kendi görüşü, saygı duyuyorum. Benim fikrim de böyledir” sözleriyle cevap verdi.