Bahçeli'yle kol kola girdi: Parti içinden tepki! Dervişoğlu'ndan açıklama

Anıtkabir'deki 29 Ekim töreni sonrası MHP lider Devlet Bahçeli ile kol kola yürüyen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki kutuplaşmaya değinerek, insani ilişkilerin dahi tartışma konusu haline getirildiğini söyledi.

Bahçeli'yle kol kola girdi: Parti içinden tepki! Dervişoğlu'ndan açıklama
Bahçeli'yle kol kola girdi: Parti içinden tepki! Dervişoğlu'ndan açıklama
GİRİŞ 30.10.2026 07:23 GÜNCELLEME 30.10.2026 07:23

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen resmi törenin ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tören alanından ayrılırken merdivenlerde kol kola yürümeleri siyasette geniş yankı uyandırdı. Kamuoyuna yansıyan görüntülerin ardından parti içinden gelen tepkiler ve İYİ Parti kurmaylarının değerlendirmeleri dikkat çekti.

PARTİ İÇİNDEN TEPKİ VE DERVİŞOĞLU’NUN DEĞERLENDİRMESİ

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından söz konusu görüntüleri paylaşarak Genel Başkanı'na tepki gösterdi. Usta, paylaşımında söz konusu tabloyu kabul etmediğini ifade etti.

Gelişmelerin ardından Nefes yazarı Aytunç Erkin'in sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, konuya ilişkin kapsamlı değerlendirmeyi yapacağını belirterek, mevcut siyasal iklimin kutuplaşma boyutuna dikkat çekti. Dervişoğlu, ortada izaha muhtaç bir durum bulunmadığını dile getirerek, sistemden kaynaklanan kutuplaşma nedeniyle siyasette insani ilişkilerin dahi tartışma konusu haline getirildiğini kaydetti. Yaşananlara anlayışla yaklaştığını aktaran İYİ Parti lideri, üstlendiği siyasi sorumluluk nedeniyle karakterinden taviz veremeyeceğini vurguladı.

Dervişoğlu, milletvekili Erhan Usta’nın açıklamalarına ilişkin yöneltilen soruyu ise değerlendirmesini ertesi güne bıraktığını belirterek yanıtladı.

LÜTFÜ TÜRKKAN: HASMI DEĞİLİZ, HUSUMETİMİZ YOK

Söz konusu görüntülere ilişkin bir değerlendirme de İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Parti olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile siyasi muhalefet içinde olduklarını ve bu muhalefetin gerekçelerinin geçerliliğini koruduğunu ifade eden Türkkan, şahsi bir husumetlerinin bulunmadığını belirtti. Türkkan, Bahçeli’nin şahsen hasmı olmadıklarını, yaşça büyük bir siyasetçi olarak kendisine saygı ve hürmette eksiklik göstermeme gayretinde olduklarını kaydetti.

Erkan Talu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • Orhan 6 dakika önce Şikayet Et
    Erhan usta denen kişi çok kindar pis bir insan
    Cevapla
  • Kaya 8 dakika önce Şikayet Et
    Kol kola gitmek selam vermek almak ayağa kalkmak gibi bize özgün kültür saygı ve güzellik ilkererini başka yerlere çekmek yanlış ve cahillik dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı kart rekortmeni futbolcular açıklandı! Zirvedeki ismin lakabı 'canavar!'
Ermeni Meclisi'nden Zengezur Koridoru'na onay