Ak Parti beğenmedi ama talibi çok!

Yerel basına göre Ak Parti’den belediye başkan adayı gösterilmeyen Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın Ak Parti’ye kırgın olduğu hafta sonu yapılan açılışlara katılmamasıyla belirgin hale geldi.

Ak Parti beğenmedi ama talibi çok!
Ak Parti beğenmedi ama talibi çok!
GİRİŞ 21.01.2009 16:39 GÜNCELLEME 12.02.2019 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yine yerel basında yer alan iddialara göre, henüz aday tespiti yapmamış muhalefet partilerinin Başkan Abdullah Kaptan"a adaylık teklif ettiği öğrenildi.

Muhalefetteki Demokrat Parti, Anavatan Partisi, Genç Parti ve Demokratik Sol Parti"nin ittifak halinde Abdullah Kaptan"ı aday göstermek için mutabakat sağladıkları ve teklifin Abdullah Kaptan"a iletildiği iddia edildi.

Abdullah Kaptan"ın teklife olumlu veya olumsuz bir yanıt vermediği, ancak kamuoyunun nabzına göre hareket edeceğini bildirdiği öğrenildi. Bir kısım muhtarların ve sivil toplum örgütlerinin desteğinin devam etmesi halinde Kaptan"ın ittifak adayı olabileceği öğrenildi.

Bilindiği gibi, kesin aday listelerinin seçim kurullarına bildirilme tarihinin 14 Şubat günü olduğu ve bu tarihe kadar Abdullah Kaptan"ın ikna edileceği ve DP, Anavatan, Genç Parti ve DSP"nin ittifakı ile DP"den aday gösterileceği iddia edildi.

KAPTAN TEKLİFLERE GÖZ KIRPTI İDDİASI

Abdullah Kaptan"a ittifak sözcüsü olarak DP tarafından teklif götürüldüğü öğrenildi. Başkan Kaptan"ın karar verebilmek için süre istediği ve dün akşam saatlerinde, ittifak teklifine sıcak baktığı ifade edildi. Başkan Kaptan"ın “şartlar oluştuğu takdirde aday olabilirim” dediği öğrenildi.

2004 mahalli seçimlerinde DSP-395, Anap-251, DYP-3119, GençP-910 oy olmak üzere dört partinin toplam 4675 oyu bulunuyordu.

(Afyon zafer Gazetesi)

 

YORUMLAR 3
  • zülfikar butto 15 yıl önce Şikayet Et
    bu partilerin toplam oyları kaç?komik. afyonda seçim mhp ve akp arasında geçer...
    Cevapla
  • duran özgül 15 yıl önce Şikayet Et
    Farklı Partilerin Oyu Toplanınca İstenen Rakama Uluşır mı?. Yerel seçimlere giren farklı isimlerdeki partielerin oyu başka isim de veya partide toplanır diyenler yanılırlar. Bu genel seçimlere benzemez. Burada yerel seçimde aday olan kişilerin inandırıcı vaadleri ve yaptıkları daima göz önünde bulundurulur. Bu da yaklaşık olarak aday sayısı ne kadar az olursa olsun oy oranlarındaki oynama % 20 yi geçmez. CHP-DSP örneğinde görüldü. CHP % 18 olan oyunu %20 ye çıkarması gibi. Hangi parti olursa olsun yerel seçimlerdeki oyun tamamını kendine ait sanmasınlar yanılırlar..
    Cevapla
  • mehmet salman 15 yıl önce Şikayet Et
    akp afyonda ipini çekti. kaptan ady olursa büyük bir ihtimalle akp yi bölecektir çünkü belli bir oy potansiyeli mevcut ama oda akp den aday olsaydı sonuc değişmeyecekti 5 yılda afyona hiçbirsey yapmayan akp hükümeti ve baskanı emaneti tekrar hayrettin baruta bırakacaktı değişen bişey yok o partilerde aday bulamadıkları için barutun karsısına kaptan akp den ayrılaınca aday gösterlim bari denmiş ama boşa afyonda barut alır çobanda akpnin itelemesiyle barutun yarısı belki kaptanda belki ona yakın barut baskan simdiden hayırlı olsun gu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam