MHP'li eski vekil Enginyurt cezaevinde

Ahmet Necdet Sezer'e karşı aday olmak için TBMM Başkanlığına giden kendisi gibi MHP'li vekil olan Sadi Somuncuoğlu'nu engellediği gerekçesiyle 20 ay hapis cezasına çarptırılan eski MHP milletvekili Cemal Enginyurt cezaevine konuldu.

MHP'li eski vekil Enginyurt cezaevinde
MHP'li eski vekil Enginyurt cezaevinde
GİRİŞ 07.10.2009 03:00 GÜNCELLEME 07.10.2009 03:00
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

''Siyasi hürriyeti tahdit'' suçundan hakkında kesinleşmiş 20 ay hapis cezası bulunan ve bugün Esenboğa Havalanında yakalanan eski MHP milletvekili Cemal Enginyurt, Kalecik Açık Ceza ve İnfaz Kurumuna konuldu.

10. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için TBMM Başkanlığına giden Sadi Somuncuoğlu'nu engellediği gerekçesiyle Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 20 ay hapis cezasına çarptırılan Enginyurt, Esenboğa Havalimanı'nda göz altına alındıktan sonra Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada infaz işlemleri tamamlanan Enginyurt, Kalecik'e götürülerek cezaevine konuldu.

Enginyurt, Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ''Siyasi hürriyeti tahdit'', ''Görevli memurlara cebir ve şiddet, tehdit ve mukavemet'' ile ''kamu malına ızrar'' suçlarından yargılanarak 20 ay hapis ve para cezasına çarptırılmış, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de bu kararı onamıştı.

AA

YORUMLAR 52
  • osman aydan 14 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan gülüyor. utanmadan bide gülüyor sanki iyi birsey yapmıs gibi.. mhpnin vekili ancak böle olur insna biraz ciddi olur ya. memleket suan bu haldeyse bunun sebebi bence mhplilerdir. ip bulamadılar apoyu asmak icin :) ekonomiyi mahv ettiler :) bide su vekile bakın gülüyor. yazık be siz sanırım degismisiniz .. bizim ülkücülüğümüzde eskide kaldı.. biz eskide yasamaya razıyız sizle olacağımıza.. artık hersey osmanlı ruhu için..
    Cevapla
  • osman aydan 14 yıl önce Şikayet Et
    sadi somuncuoğlu gibi bir müslümana bile saldırdı bunlar. bide mhpli vekildir sözde. ahmet necdet sezeri mhp cıkardı basımıza dert actı. mhp ye oy verilmez vermeyinde.. mhpnin suanki yönetimine asla güven olmaz. bozkurtuz ama oy vermeyecez bunlara.. biz türkten önce müslümanız. bunu anlayınn artık mhpliler!
    Cevapla
  • ugur temiz 14 yıl önce Şikayet Et
    mhp. vatan mıllet sakarya :D:D
    Cevapla
  • KADAVRA 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah Kurtarmasın. Bu adam Türkiyemizin milletveki nasıl olabilir aklım almıyor keşke yayınlasarda ne olduğunu sizi söyleyebilsem ama daha yakın zamanda birine bir iki cümle sarf ettiğim için beni üyelikten attlılar yine atarlar söyleyemiyorum.
    Cevapla
  • ersoy beşbaş 14 yıl önce Şikayet Et
    metin devran. gün olur devran döner metin efendi görürüm seni gibilerin de sonunu adam şimdi mhp milletvekilimi değil ama sizde eski mhpli suçlu ise mhp li ama ii şey yaptı ise sizden anlamak mümkün değil suçlu olan kim olursa cezasını çekecek gemicik sahpleride bir gün hesap verecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar