Genel Kurul'da yumruklu görüşme - VİDEO

TBMM Genel Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkındaki gensoru önergesinin görüşmeleri sırasında, MHP'li Durmuş'un sözleri üzerine kavga çıktı. Önerge reddedilirken kavga kameralara böyle yansıdı.

GİRİŞ 03.02.2010 03:15 GÜNCELLEME 03.02.2010 03:15
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

Meclis Genel Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde milletvekillerinin tartışması, yumruklaşmalı kavgaya dönüştü.

Önergenin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde BDP Grubu adına söz alan Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, ucuz iş gücü ve sosyal güvencesiz çalıştırmak için sendikal örgütlenmelerin dağıtılmak istendiğini, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işçilerin işten atıldığını ileri sürdü.

TEKEL işçilerinin durumuna da değinen Bayındır, ''Ankara'yı bahtı kara yapmayın, halkın vicdanında kendinizi aklayın'' dedi.

AK Parti Grubunun görüşlerini dile getiren Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da gensorunun önemli bir konu olduğunu belirterek, gensorudaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının, Asgari Ücret Komisyonuna katılma görevinin bulunmadığını ve şimdiye kadar hiçbir bakanın bu toplantılara katılmadığını belirten Bozdağ, bir bakanın, kanunda belirtilen yetki ve görevi bulunmayan bir toplantıya katılmadığı gerekçesiyle suçlanmasına bir anlam veremediklerini söyledi.

AK Parti'den önceki dönemlerde, sendikaların ve Emek Platformunun ortak bildiri yayınlayarak, hükümeti kınadıklarını ifade eden Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin işçi eylemlerine yönelik olarak ''Sokaktan bir şey çıkmaz, uğraşmayın'' dediğini kaydetti.

-''GENSORUNUN ESAS AMACI...''-

Bozdağ'ın, önerge sahibi olarak konuşan MHP'li Osman Durmuş'un ''Hele beyaz önlüklüler yok mu? Nejat Uygur'u ziyaret etmek isteyen hanımefendiye, 'Gülhane'ye gelmeyin' demişler. Sizi beyaz önlüklüler sizi, 3-5 kuruşu görünce kendinizi ne sanıyorsunuz? Peygamber olarak anılan bir Başbakan'ın eşini nasıl kabul etmezsiniz. 3-5 kuruş paranıza mı güveniyorsunuz? Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da bir görün'' şeklindeki sözlerini tutanaklardan okumasının ardından AK Parti'li milletvekilleri ''yuh'' çekerek tepki gösterdiler.

Bekir Bozdağ, ''Ne AK Parti'nin içerisinden, ne AK Parti'ye gönül verenler içerisinden bugüne kadar 'peygamber' diyen çıkmıştır. Burada kınanması gerekenler kim biliyor musunuz? Başı örtülü diye bu ülkenin Başbakanı'nın eşini GATA'ya almayan zihniyeti kınamayanlardır. Biz bu zihniyete alışığız. Meclisin kapısında Nesrin Ünal'ın başını açtıran anlayışı da biz biliyoruz'' diye konuştu.

AK Parti'li Bozdağ, Başbakan Erdoğan'a 'peygamber' diyen kişilerin olduğunu ispat etmemesi halinde Durmuş'u ''müfteri'' ilan edeceğini söyledi.

AK Parti'li milletvekilleri, bir yandan Bozdağ'ın konuşmasını alkışlarken, diğer yandan MHP'li milletvekillerine laf atmayı sürdürdü.

Bozdağ, ''Gensorunun esas amacı 'sokaktan bir şey çıkmaz' diyen zihniyetin, bugün sokaktan bir şey çıkarma gayretidir. Tekel işçilerinin istismarıdır'' dedi.

-''ANAYASA KAÇAĞISINIZ''-

Bozdağ'ın sözlerine yanıt veren MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, internet sitesine girildiğinde, AK Parti eski il başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Eser'in, 14 Kasım 2008'deki konuşmasında, Başbakan'a bağlılığını belirttikten sonra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ''Bizim için adeta ikinci peygamber'' dediğini öne sürdü.

Peygamber gibi anılmanın, bir hakaret gibi düşünülmemesi gerektiğini belirten Durmuş tam tersine Erdoğan'dan, peygamberlik benzetmesinden dolayı, hicap duyup, milletten, Müslümanlardan ''Estağfurullah ben peygamber değilim'' demesini beklediğini söyledi.

Durmuş, ''İstismara gelince, iftiraya gelince varsınız, dışarda başınızı ötersiniz, burada açarsınız, ayıptır ayıp, utanın. Sayın milletvekilleri alemi sersem, kendinizi akıllı görmeyin. YÖK Kanunun ek 10. maddesinin değiştirilmesi için namus ve şeref sözü sayılan imzayı, MHP Grup Başkanvekilleriyle birlikte attınız mı atmadınız mı? Siz korkaksınız, siz kanun, anayasa kaçağısınız'' dedi.

-BAŞBAKAN CEVAP VERDİ-

Durmuş'un sözleri, AK Parti sıralarında tepkiye yol açtı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı.

Kürsüde, bu tür iftiraya yönelik cevap için bulunmak istemediğini dile getiren Erdoğan, ''Her şeyden önce arkadaşımız peygamberlik zincirinin bittiğini bilmiyor. Son peygamberin, peygamberimizle beraber son bulduğunu bilmiyor ve şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Önce izan sahibi olacaksın'' diye konuştu.

Erdoğan, internet sitelerinde nelerin dolaştığını, ne tür belden aşağı vurmaların olduğunu çok iyi bildiklerini belirterek, partisinde, bu şekilde bir yakıştırmayı yapanın barınamayacağını kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın elindeki CD'yi göstermesi ve MHP'lilerin laf atması üzerine Erdoğan, ''Susmayı öğren, önce susmayı öğren, dinlemeyi öğren. Kaldı ki benimle ilgili bu tür yakıştırmayı yapan siz, ayrıca eşime laf atamazsınız. Bu edepsizliktir, izansızlıktır, ahlaksızlıktır. Sen başörtülüler üzerinden oy toplamak isteyeceksin; eşimin başörtüsü sebebiyle... Eşimi başörtüsü sebebiyle GATA'ya sokmayanları müdafaa edecek kadar da izansızsın'' diye konuştu.

-KAVGA-

kullan

MHP milletvekillerinin Erdoğan'a laf atarak ayağa kalkmaları üzerine, AK Parti milletvekilleri, MHP sıralarına doğru yürüdü. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu,gerilimin artması üzerine birleşime ara verdi.

Verilen arada milletvekillerinin sözlü tartışması, yumruklaşmaya dönüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kavga sırasında Genel Kuruldan ayrılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salonda oturmaya devam etti.

Bakanlar Kurulu üyeleri, grup başkanvekilleri ve idare amirleri, kavgayı önlemek için milletvekillerinin arasına girdi. TBMM İdare Amiri Orhan Erdem'in, kavgayı ayırmaya çalışırken yumruk yediği görüldü. Erdem'i, iki milletvekili kolundan tutarak, Genel Kurul Salonundan çıkardı.

Sinirlenerek, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın üzerine yürümek isteyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan engelledi.

Kavga sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara da Başkanlık Divanındaki tokmağa vurarak, milletvekillerini yatıştırmak istedi.

Yumruklaşmaya varan kavgada, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak'ın gözlüğü kırıldı.

Aranın ardından AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'ya, ''TBMM İdare Amiri Orhan Erdem'e yapılan saldırıyı kınamıyor musunuz?'' diye sordu.

CHP milletvekillerinin, ''Meclis Başkanlığına yapılan saldırıyı kınamıyor musunuz'' karşılığını vermesi üzerine Aslan, ''Siz kınamıyorsanız, ben kınıyorum'' dedi. AK Parti'li milletvekilleri araya girerek, Aslan'ı dışarıya çıkardı.

Mumcu, Genel Kurulda yaşananları, hiçbir milletvekilinin kendine yakıştıramayacağını ifade ederek, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

GENEL GÖRÜŞME ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Dinçer hakkında, ''Çalışma hayatında yaşanan anlaşmazlıklar karşısında ve ortaya çıkan sosyoekonomik duruma rağmen sorumlulukları yerine getiremediği'' gerekçesiyle verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler tamamlandı.

Gensoru önergesi, CHP, MHP ve BDP'li milletvekillerinin ''kabul'' oyuna karşın, AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

KAYNAK: AA-CİHAN
YORUMLAR 204
  • Tigin Kürşad 14 yıl önce Şikayet Et
    Yandaş Editör,MHPye Ve Ülkücülere Karşı kin nefret hakaret içeren,edepten hayadan yoksun yorumlara. Her türlü karalamaya ve iftiralara çanak tutmaya devam ediyorsun,söz konusu akp olunca o kadar ince eleyip sık dokuyorsunki,göstermelik bir kaç eleştiri yayınlıyorsun,yorumlarda,MHP ye lanet okumak serbest,MHPye dinsiz demek serbest,her türlü galiz hakaret serbest,bunları yayınlamakta beis görmüyorsun,akp ve başbakan dokunulmaz,eleştirlemez,senin gibi bir çok yağdanlık, editor,gazeteci, televizyoncu, yorumcu,siyasetçi var,sen ve senin gibi yandaşlar işi o kadar abartıyorku,iş gelip Peygamberliğe dayanıyor.
    Cevapla
  • damaroperasyonu 14 yıl önce Şikayet Et
    Mhp nin bu Provakasyonu yapmasının bir nedeni var. Neden şimdi? Ömer Dinçere verilen gensoru ile Başbakanın eşinin ne alakası var?Bu ahlaksızlığı bu seviyesizliği istedikleri zaman yapabilirler.Karakterleri,ahlakları,inançları,dinleri,siyasi görüşleri herşeyleri buna müsait.Peki neden bu pislikleri mecliste çıkardılar? Eregenekoncuların isteği doğrultusunda hareket ediyorlar. Amaç Darbe ortamı oluşturmak için Meclisin Görevini yapamadığını göstermek.Erken seçim havasına sokmak ve 2001 deki gibi Bankaları hortumlamak istemeleridir.
    Cevapla
  • Abdullah 14 yıl önce Şikayet Et
    müfteri Durmuş...... Osman Durmuşun AK Partili bayan milletvekillerinin dışarıda başlarını örtüp, Mecliste açtıklarını iddia eden sözleri ise saçmalamaktan çok çok öte bir paranoya ifadesidir!.. Çünkü, böyle bir durum yok!.. Tamamen iftira!.. Bana öyle geliyor ki Osman Durmuş, AK Partili bayan milletvekillerini, geçmişte aç-kapa yapmak zorunda bırakan Nesrin Ünalla karıştırmış!.. Aynaya bakınca MHPyi görmüş herhalde!..
    Cevapla
  • murat ethem 14 yıl önce Şikayet Et
    AKP E DÜŞMANLIK MEMLEKETE DÜŞMANLIKTIR. Memleket için, memleket insanı için durmadan-dinlenmeden, her türlü zorluğa-fesada-fitneye-provakasyona meydan okuyup bütün handikapları bir bir ve de büyük bir sabırla bertaraf eden "ADALET VE KALKINMA PARTİSİ" e karşı yapılacak her türlü düşmanlık, bu güzelim MEMLEKETİME karşı yapılmış bir düşmanlık demektir. Bu memleketi memleket nutuklarıyla batıranların elinden kurtarıp adam gibi memleket yapan AKP e bu memleketi sevdiğini iddia eden herkesin namus ve şeref borcu vardır ve var olmalıdır...
    Cevapla
  • ömer soylu 14 yıl önce Şikayet Et
    HAZIMSIZLAR ÇETESİ. Bu ülkede iyi şeyler daima birileri tarafından engellenmiştir. Nereye el atsanız menfaatçilerin ve çirkin siyaset yapanların daha önceden oraya yerleştiklerini görürsünüz.Ben artık ülkemde iyi şeyler istiyorum,başkalarının üstünden nemalanan asalaklar istemiyorum,bu şekide çirkin siyaset yaparak iyi niyetle söylenilenleri çarpıtarak siyaset yapanlar kazanamazlar.Artık emin olun maymun gözünü açtı utanın biraz....... tabi kaldıysa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!