Chp İzmir'e Baykal'a inat Nalbantoğlu

CHP İzmir İl Başkanlığına, Deniz Baykal'dan veto yiyen eski il başkanı Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu atandı.

Chp İzmir'e Baykal'a inat Nalbantoğlu
Chp İzmir'e Baykal'a inat Nalbantoğlu
GİRİŞ 12.07.2010 18:40 GÜNCELLEME 12.07.2010 18:40

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, geçen hafta Ekrem Bulgun'un istifasıyla boşalan İzmir il başkanlığı konusunu görüştüğü ve Rıfat Nalbantoğlu'nu atadığı öğrenildi.

Nalbantoğlu başkanlığında oluşan 20 kişilik yeni yönetim kurulu, Mehmet Tahir Bırav, Rıfat Özer, Sema Tunç, Sumru Karaer, Tuncay Taştan, Ali Rıza Kaya, Azad Fazla, Mustafa Özuslu, Zikri Dursun, Tamer Akçam, Bülent Erginci, Polat Manduz, Erdoğan Kürüm, Uğur Yelekli, Sedef Seven, Mustafa Kundakçı, Bircan Gül, Serdar Sandal, Hafize Özkır ve Osman Yurtsever'den oluştu.

Rıfat Nalbantoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden il başkanı olduğunu belirterek, "Çıtayı daha yükseğe çıkarmaya çalışacağız. Genç ve dinamik bir yapıyla geldik. Türk-İş ve DİSK'in Ege bölge temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından ve barodan temsilciler var. Yönetimi, tüm kademelerden ve örgütü temsil eden kesimlerden oluşturduk. Örgütün dinamik yapısını yansıtmayı hedefledik." dedi.

27 Şubat 2009'da yapılan kongre öncesi bir yıl CHP İzmir İl Başkanlığı görevini yapan Rıfat Nalbantoğlu, kongrede de aday olmuş, ancak dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından adaylığı geri çektirilmişti. Kongreye, Baykal'ın talimatıyla Ekrem Bulgun tek aday olarak girmiş ve kazanmıştı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!