İddialar, medya abartısı

GP lideri Cem Uzan, katıldığı canlı yayında kendinin ve ailesinin sütten çıkmış ak kaşık olduğunu iddia etti. 7.5 katrilyonluk vurgunun medyanın abartısı olduğunu söyledi.

İddialar, medya abartısı
İddialar, medya abartısı
GİRİŞ 12.12.2004 00:22 GÜNCELLEME 17.09.2018 18:32

Tüm şirketlerine el konulan ve hakkında soruşturmalar açılan Uzan Grubu hakkında Genç Parti lideri Cem Uzan Hulki Cevizoğlu'na şok açıklamalar yaptı.


Genç Parti lideri Cem Uzan uzun süre sessizliğini Flash TV'de Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu'nda bozdu. Hakkındaki iddialara zaman zaman sert cevaplar veren Cem Uzan, TMSF, Aydın Doğan ve başına gelenlerle ilgili geniş açıklamalarda bulundu.

Size isnat edilen suçlardan beraat mı edeceksiniz
Bana isnat edilen bir suç yok siz de hata yapıyorsunuz.

Suçlu gözüken Babam ve kardeşim.



-7.5 katrilyon konusunu açıklamak gerekir. Bazı medya grubunun ortaya attığı ileri sürülen hortumlama olayının ailem için geçerli değildir. Maliye müfettişlerinin hazırladığı bir rapor var. Bütün bankalarda tüm hesaplar kişilerle ilgili kayıtlar tutmuştur. İmar Bankası’nın tüm şubelerinde gerekli kayıtlar vardır. Mahkeme iki pilot şube seçti ve bu iki şube üzerinde araştırma sonucunda kayıtların tutulduğunu gördü ve zarar edildiğini gördü ve bundan vazgeçti. 171 şubeyi denetleyebilecek maliye var. Maliye TMSF ve BDDK’dan bağımsız vergi incelemesi yaptı. 5 katrilyona yakın bir rakamı mudiye faiz olarak ödemişsin bunun vergisini ödememişsin. Zimmet açısından baktığınızda bu parayı kimse cebine atmamış. Vergi kaçakçılığı varsa onun karşılığı ödenebilir.

Siz bunu kabul ettiniz düzeltilebilir dediniz
Lütfen siz demeyin. Benim bu işle alakam yok.

Ancak açıklama babanız veya kardeşinizden değil sizden geldi. Geçmişte sizin olan kanalda açıklama yaptınız.

Başka bankalar da yüksek faiz vermiş. İmar bankası da yüksek faiz vermiş ancak bu yüksek faizden dolayı zarar etmiş ancak ettiği bu zararı gizlemiş. Sorun burada.
Türkiye’de bir dönem Anayasanın atılması ile başlayan bir süreçte ekonomi büyük darbe aldı döviz çok değerlendi. İmar Bankasında bir zarar vardır bu zimmet gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

Siz bu olaylar sırasında benim adımı anmayın aile diyin diyorsunuz ancak aile burada yok ve sorulara siz cevap veriyorsunuz. Herkesle siz muhatap oluyorsunuz bu nasıl oluyor.

Bu gayet basit gazetelerde benim fotoğraflarım yayınlanıyor. TMSF’ye ilk giden benim. TMSF’ye 9 teklif verdim. 5020 sayılı kanunun bana getirdiği babamın oğlu olmamdan kaynaklanan bir yükümlülük var. Ben buna karşıyım. Bu kanun Anayasa Mahkemesi tarafından bozulur veya ortadan kalkarsa veya AİHM tarafından iptali istenirse o zaman şartlar çok farklı olur. Bu kanun yürürlükte, beni haksız kılıyor babamın oğlu olmak nedeniyle sorumlu tutulduğum için ben teklif vermekteyim. Anlaşma olursa imzayı ben atacağım.

Babamın bana vekaleti yoktur. Ben onunla mahkemeliğim.
Siz de herkesle mahkemelik olmuşsunuz.
Ben babamı özledim ilişkimiz ne olursa olsun
Ben babamla mahkemelik oldum. 1990 yılından beri de kendi işimi yapıyorum.

Ben doğduğumda babam Aksaray’daki dükkana yürüyerek giden bir kişiydi. 50 yıl çalışarak bir noktaya gelmiş. 35 bin kişiye iş vermiş bir noktaya gelmiş kişidir. Ama ben 7 yıl Arabistan çöllerinde çalışıp birikimi ile bir yere gelmiş bir kişiyim.

Keşke o çöllerde kalsaydım diyormusunuz Ruhen bir çöllük hissediyormusunuz bugün Türkiye’de. Gazetelerde ağlayan fotoğraflarınız var.
Libya ve Suudi Arabistan şartları kolay şartlar değil. Orada iyi para kazandım. İnsan duygulanır ağlayabilir de Ben ağlamadım gözlerim doldu. 15 Şubat 2004 Vatanda yayınlanan resim bir isyanın göz yaşıdır.

Babanız için çok da özledim dediniz. Siz hayli dayak yediniz yemeye de devam ediyorsunuz. Yine isyan var mı

Hukuksuzluğa isyan var. Ancak yaşam devam ediyor. İnsan her şeye alışıyor. Çok büyük şirketler kurdum. Çok önemli noktalara geldik. Forbes dergisine babam girdi. Yine yakında aynı zenginliğe ulaşacağım. Ama bu tazminatlardan olacak. Kişisel servetim olacak. Ben davaları kazanacağımdan yüzde yüz eminim. Ben babamdan daha da zengin olacağım.

Pamukova’daki çiftliğe baskı yaptı duvarı deldi. Sonra da TMSF ile borcumu ödeyeyim diye görüştü diyorlar. Ordan para mı aldınız.

-Çukurova Kepez Danıştay’da müspet bitsin veya bitmesin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğim. Şu anda Çukurova Kepez’de 1 milyar doların üzerinde para birikti bu para devletin kasasına gidiyor. Dava devam ettiği için iade gerekirse o para ile birlikte iade edilmesi gerek. O parayı TC. iade etmez. Bugün ülke ekonomisinin şartları ortada bu parayı ödemeleri mümkün olur mu.

-Umut fakirin ekmeği, siz zengin bir insansınız demek zenginler de umut ediyor.
-Ben hakkımı ararım, hukuk bana hangi hakkı veriyorsa o hukuk çerçevesinde hakkımı arayacağım.
-Hakkını aramak için ülkenin hakkını aramak için parti kurdunuz Vakit’te bir yazar ülkenin hakkını aramak için yola çıkan bir adam bugün kendi hakkını aramayaz halde diyor

-Ben o gazetenin yayın politikasını biliyorum onların ülkeyi nereye götürmek istediklerini biliyorum. O gazeteden gelecek soruya cevap vermiyorum.

-Ben o soruyu soranı hazmettim kabul ettim o soruyu kendim soruyorum. Bugün kendi adınıza hak arıyor değimlisiniz

-Ben hukuk platformunda hakkımı ararım Türkiye’de yurt dışında ararım. Benim ülkeme faydalı olup olamayacağıma vatandaş karar verir. Bir yazar değil. Ben siyasete girdiğimde herkes gülüyordu aldığım oy ortada. Hatta son anda oyum boşa gider diye kaçanlar oldu. Genç Parti’den son derece umutluyum.
-Kendi geleceğinizden umutlumusunuz
-Evet kendi geleceğimden de umutluyum.
-Eski bir medya patronu olarak gazetecilere karşı daha yumuşak bir tavır takınmanız mümkün değil mi
-Siz bizim grup bünyesinde çalıştınız benim sizden bir ricam oldu mu? Ben çalıştığım müeseselerde medya grubuna özellikle hiç karışmadım. Ama Doğan Grubu’nun yaklaşımı çok farklı.

-Ben Aydın Doğan ile sizi karşı karşıya getirmeye çok uğraş verdim ama olmadı. Dilerim bundan sonraki dönemde böyle bir bir araya gelme yine bu program kanalı ile mümkün olur.
-Kurtarmaktan kastettiğiniz nedir. Ben kazandım ben kaybettim geçer giderim. Şu anda dememi gerektirecek bir şey yok. Ama şartlar olursa derim. Daha çok şeyler yaşanacak.
-Ne kaldı geriye, aileniz eviniz her biriniz bir tarafa dağıldı. Başınıza gelmeyen kalmadı. Bundan sonraki dönemde işler daha da zorlaşacak.
-Hayır daha çok şeyler yaşanacak, kafanıza göre manşet atamayacaksınız
-Siz attırmadınız mı Aydın Doğan grubu ile yaşadığınız gerginlikte atılan başlıklar kimin eseri

-Ben onlara söylemedim Ama onlar görevlerini yerine getirmişler. Aydın Doğan grubu 40 gün boyunca bizim için yazılmayan bırakılmadı.
Cem bey arkanızda askeler var siz devam edin şeklinde açıklamalar oldu böyle bir şey oldu mu
-Türk silahlı kuvvetlerinin iş hayatının içine karşımasının mümkün olmadığını bilen bir insanım. Böyle bir açıklama yapılmış olması yanlış. Herkes her yerde her şeyi söylebilir ama bunun konuşulması yanlış.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'