Chavez: Erdoğan fakirin elini bırakmıyor

Kendini ‘halk çocuğu’ olarak tanımlayan, ülkesindeki sel felaketinden sonra evsiz kalanları sarayında ağırlayan Chavez’in, Erdoğan’a kişisel bir hayranlık duyduğu ortaya çıktı. Chavez, Bakan Yıldız'ı da Allah'ın selamıyla karşılamış.

Chavez: Erdoğan fakirin elini bırakmıyor
Chavez: Erdoğan fakirin elini bırakmıyor
GİRİŞ 25.01.2011 07:02 GÜNCELLEME 25.01.2011 07:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Venezuela'daki temasları hakkında ayrıntılı bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in kendisine ve heyet üyelerine gösterdiği sıcak ilgiden övgüyle bahsetti.

Bakan Yıldız, Chavez'in Türkiye'ye gelmeyi de düşündüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ''arasının fakirlerle iyi olmasından dolayı'' hayranlıkla bahsettiğini anlattı.

Bakan Yıldız, Chavez'in ''kendisinin bir çiftçi çocuğu olduğunu hiçbir zaman unutmadığını, bunun için her zaman halkıyla birlikte olduğunu, halkının yüzde 60'ının fakir olduğunu, Türkiye'nin dinamizmini takdirle izlediğini, Başbakan Erdoğan'ı fakirlerle arası çok iyi olduğu için çok sevdiğini'' anlattığını aktardı.

Yıldız, Chavez'in kendilerini ''Selamünaleyküm'' diyerek karşılayıp, görüşme sırasında da duvarlardaki kurşun izlerini göstererek, zamanında bu saraya kurşun sıkanlar arasında kendisinin de olduğunu anlattığını söyledi., Yıldız buna karşılık kendisinin de ''Sarayı kurşunlarken birgün burada oturacağınızı düşünmüş müydünüz?'' diye sorduğunu ve Chavez'den ''Ben Allah'a inanıyorum, çünkü Allah ne istiyorsa o olur, ben burada halkım için oturuyorum'' yanıtını aldığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Ebu-Yunus 13 yıl önce Şikayet Et
    zoraki g.s.s zulmü.... zenginin biri fakirin kapısına erzak getirir. fakir tam Allah razı olsun diyecekken zengin bunun parasını ver der. fakir benim param olsa kendim alırım zaten der. o halde kalsın senin iyiliğin. zengin der ki hayır. bu erzakları almaya mecbursun. parasını da mecbur vereceksin. yoksa zorla alırım. buradaki zengini devlet, fakiri vatandaş olarak düşünün. bir de genel sağlık sigortası mecburiyetini bununla kıyaslayın. haksız mıyım? devletin yaptığı aynen buna benzemiyor mu?
    Cevapla
  • Ebu-Yunus 13 yıl önce Şikayet Et
    . geçen gün 18 yaş altı çocuğu sgkya kaydettirmeye gittim. böyle birşey kalmadı dediler. bana SGKdan birkağıt gelmişti. genel sağlık sigortası yaptırın diye. ben memura dedim ki yaptırmazsam ne olur? o zaman zorla gss yaptırılır ve ayda 190 tl ödersin dedi. ben ödemezsem ne olur dedim. devlet haciz yoluyla da olsa o parayı senden alır dedi. şimdi bu mu sosyal devlet?
    Cevapla
  • Adem Oğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    AKPARTİ Sosyalist. Bakmayın ben de dindarlıkları sebebiyle, dürüstlükleri sebebiyle oy veriyorum amma uyguladığı politikalar sosyalist politikalar. Ne yaptılar: Kişi başına düşen geliri artırdılar. Milli geliri artırdılar. Paranın değerini yükselttiler. İhracatı patlattılar. Enflasyonu çatlattılar. Sağlıkta devrim yaptılar. Sosyal politikalarla fakir fukarayı aç çıplak bırakmadılar. Eh bundan âlâ sosyalistlik olur mu. Bütün sosyalistlerin imrenip de yapamadıkları şeyler bunlar. Çalışabilir nüfusun %89una iş bulmuşlar. Süper.
    Cevapla
  • hakanasil 13 yıl önce Şikayet Et
    chavez bile anlamış. tee okyanus ötesinden ABD ye kafa tutabilen belkiden en başta gelen adam bile başbakan erdoğana övgüler yağdırırken. sözüm ona kendilerini GS taraftarının tamamının sözcüsü sayan ve dedelerinden gelen alışkanlıkla muhtıra verir gibi beyanat veren bilmem ne taraftar grbu sözcülerine kapak olsun. ayrıca genclerbirliği kızıl kara bilmm ne grubu hevesliyseniz dilediğiniz partide siyaset yapın sandık da dersinizi alırsınız. sandık trbün çoşturmay benzemezzz
    Cevapla
  • Onur Çetin 13 yıl önce Şikayet Et
    sevgili beyazfikirler. fakır olmasa zenginlik diye bir kavram olmazdı demekki zengin de olacak fakir de.daha iyi anlaman için bir örnek vereyim herkes doktor olsa çöpleri kim toplayacak.demek ki bu farklılık hayatın gereği...o zaman fakiri de koruyup kallayanın olması gerek değilmi.... sevgili dostum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!