Rahşan Ecevit: Din elden gidiyor

DSP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, 'AB’ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor. Ben bir Müslümanım. Ülkemde buna razı olamam' dedi. İşte sürpriz ifadeler

Rahşan Ecevit: Din elden gidiyor
Rahşan Ecevit: Din elden gidiyor
GİRİŞ 02.01.2005 15:06 GÜNCELLEME 02.01.2005 15:06

DSP’nin Eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Müslüman bir ülke olan Türkiye’de Müslümanlığın giderek gerilediğini, kiliselerin arttığını savunarak, 'AB’ye gireceğiz derken dinimiz elden gidiyor' dedi.

Rahşan Ecevit yazılı bir açıklama yaparak, 'Dinimiz elden gidiyor' uyarısında bulundu. Müslüman bir insan olduğunu ve İslam’ı yaşamak istediğini ifade eden Rahşan Ecevit, 'Ülkemde Müslümanlığın gerilemesine razı olamam' dedi.

Rahşan Ecevit açıklamasında, 'Ben ülkemde hurafelerden uzak, din sömürüsünden uzak, Sünnisiyle, Alevesiyle sağlıklı bir İslam’ı yaşamak istiyorum. Ama Türkiye’nin başına sarıkları, türbanları doladılar, sırtına cüppeleri, çarşafları giydirdiler. Onu çağ dışı İslam ülkeleri arasına atmak istediler. Derken AB modası çıktı. Şimdi ise ülkemizde kiliseler yer yer apartman katlarına kadar yayıldı. Kimi vatandaşlarımız kah ikna yoluyla, kah çıkar sağlanarak Hristiyan yapılıyor. Takkenin üzerine haç geliyor. İnsan inançsız olmaya görsün her hareketi takıyye olur. Ben takıylelerle yönetilmek istemiyorum. Ben ülkemi geri istiyorum' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak