Bahçeli'nin 'halefini" tarif etti!

"MHP'deki bu kasetler, şantajı yapanların verdiği gözdağı idi. Başkaları var. Büyük yankı yapacak kasetler" diyen ünlü istihbaratçı Bahçeli'nin yerine gelecek isme değindi.

Bahçeli'nin 'halefini" tarif etti!
Bahçeli'nin 'halefini" tarif etti!
GİRİŞ 25.05.2011 12:22 GÜNCELLEME 25.05.2011 12:22
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Tarık Toros'un köşe yazısı

MHP'nin başına kim geçecek?

Siyasi hayatta art arda yaşanan depremlere içinden bakınca, kolay analiz edilmiyor.

Dün, Prof. Dr. Mahir Kaynak'la birlikteydik. Bir buçuk saat kadar Türkiye'de olan biteni konuştuk. Kaset olayının magazinini, olası sonuçlarını tartıştık.

Mahir Kaynak, MHP'de üst düzey yöneticileri vuran gizli kamera kasetlerinin asıl hedefinin Genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu anlattı:

-Devlet Bahçeli'nin Amerika ile ihtilafı var. Hâlbuki geçmişte MHP, Komünizm'le mücadele ediyordu. Parti, Sovyetler'i karşısına almıştı. ABD ile daha yakındı. Şimdi birden bire değişti bu politikalar.

Peki... CHP'de Deniz Baykal'ı tasfiye eden kaset komplosunun amacı neydi?

-CHP'de yapılmak istenen şey, CHP'nin temsil ettiği resmi ideolojinin tasfiyesidir. Bakın, Kemal Kılıçdaroğlu geldikten sonra CHP ne kadar değişti. Hakkâri'ye gitti, büyük ölçüde coşkuyla karşılandı. Eskiden CHP, Sivas'ın ötesine geçemiyordu.

Sırada MHP mi var? Neden hedef seçildi?

-Nedeni, MHP'nin ideolojisinin sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerli olması. Yani Türkiye bölgesel güç olduğu zaman, MHP Türkçülük yapamaz. Ermenistan'la iyi geçinmesi lazım. Kürt'e Kürt demesi lazım. Herkese kimliği ile hitap etmesi lazım. Başka çare yok. Bu ideoloji, bugünkü dünya konjonktürü ile uyuşmuyordu. Onun için bunu da tasfiye edecekler.

**

Prof. Mahir Kaynak'ın bazı evrensel tespitleri var ki, sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde benzer senaryoların oynandığını gösteriyor:

-Eğer kendiniz geldiğinize inanırsanız, kendi gücünüzle kalırsınız. Veya savaşarak gidersiniz. Ama biri sizi getirdiyse, getiren götürür! Biz her zaman demokrasiyi savunuyoruz. Bütün dünyada da böyle... Oy veriyoruz. Ama oy vereceğimiz kimseleri belirleyenler var. Biz şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'na mı oy veriyoruz yoksa onu oraya getirenlere mi?

Mahir Kaynak'a göre başka kasetler de var. Büyük ses getirecek kasetler... Bunların çıkıp çıkmayacağını ise zaman gösterecek:

-Bence... MHP'deki bu kasetler, şantajı yapanların verdiği gözdağı idi. Daha başkaları var. Toplumda büyük yankı yapacak kasetler... Çünkü bertaraf edilenleri kamuoyu pek fazla tanımıyordu. Orada lider tanınır esasen...

**

Peki... MHP'de lider hedef alındıysa, yeni lider kim olacak?

-Şahsın adını değil ama kimliğini tarif edebiliriz. Türkiye'deki çok kimlikliliği kabul edecek. Milliyetçiliği Türkiye'nin çıkarlarını savunmak biçiminde algılayacak biri...

BUGÜN

YORUMLAR 37
  • sukru bas 13 yıl önce Şikayet Et
    ::. mhp yi ancak mhp değiştirir. ülkücü hareket bazıları gibi dış mihrakların maşası değildir. mhp başkaları gibi abd ve israilden ulufe almaz. bunu zamanla göreceksiniz. mhp varlık nedeni zaten dış güçlerle uğraşmaktır. sakalı ne kadar kesersen kes daha gür çıkar. unutmayın devlet bahçeli sağlam durdukça ancak bazıları hayallerde yaşar.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    BAHÇELİ YERİNE OCAKLARDAN YETİŞMİŞ, TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜNDE GENÇLER BAŞA GEÇMELİ. Mhpnin ruhu kalmadı meydanlarda. Ölü evi gibi..
    Cevapla
  • ahmet okutan 13 yıl önce Şikayet Et
    OBAMANINDA,İSRAİLİN DE GÜCÜ YETMEZ. Bahçelinin yanında milyonlar saf tutacaktır.
    Cevapla
  • yalnız kurt 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP Lİ BAŞBAKAN MHP Lİ CUMHURBAŞKANI.... Önce 12 haziranda DEVLET BAHÇELİ başbakan olacak...Sonra ABDullah Gül'ün görev süresi bitecek...ABDullah Gül den sonra DEVLET BAHÇELİ Cumhurbaşkanı olacak..Devlet BAHÇELİ NİN yerine Ümit ÖZDAĞ MHP Genel Başkanı olacak...
    Cevapla
  • Hasan KARA 13 yıl önce Şikayet Et
    KİM olabilir?. Ümit ÖZDAĞ olmasın????!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü