Turgut Özal ikinci kez toprağa verildi

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı üzerindeki inceleme tamamlandı. Özal'ın naaşı bugün toprağa verildi.

GİRİŞ 05.10.2012 08:59 GÜNCELLEME 05.10.2012 12:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında inceleme yapılmak üzere mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşındaki incelemeler tamamlandı. Özal, bugün 19 yıl sonra yeniden toprağa verildi.

Özal ailesinin isteği üzerine eskiden olduğu gibi mermer lahit yerine sade ve üzeri toprakla örtülü bir mezar yapıldı.

ÖZEL ODADA TUTULDU
Kurum, iki gün boyunca Özal'ın cenazesinden toksikolojik ve kimyasal incelemeler için örnekler aldı. Bu süre zarfında Özal'ın cenazesi, sadece 5 kişinin girebildiği özel bir odada tutuldu.

MERMER LAHİT YERİNE SADE MEZAR

Özal'ın mezarının üzerine daha önceden olduğu gibi mermer lahit yapılmayacağı, ailesinin isteği doğrultusunda, ''dini ve örfi geleneklere uygun olarak'' sade ve üzeri toprakla örtülü bir mezar yapılacağı belirtildi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün de mezarın içinde tespit edilen suyu tahliye ettiği, su nedeniyle çürüyen tahtaları yenilediği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerindeki incelemesinin sonuçlarını, en az iki ay içinde rapor halinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunacak.

YORUMLAR 11
  • Sedat Dimiz 11 yıl önce Şikayet Et
    nur içinde yat tonton cumhurbaşkanım. rahmetli olduğunda 12 yaşındaydım,çok üzülmüştüm,inşALLAH ölümündeki sır perdesi ortadan kalkarda gerçekleri bu millet öğrenir.
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin sayın özal'a..... sağlığında aziz milletimize hizmet ederken canını bile ortaya koyan bu mübarek insana ALLAH gani gani rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.bu boş kubbede hoş bir seda bırakarak ayrıldı aramızdan.ne mutlu sayın özal sana ne mutlu...!!!
    Cevapla
  • aytemur 11 yıl önce Şikayet Et
    ölüm en büyük vaiz.... bazıları yaşamlarıyla ders verir,bazıları ölümleriyle, ve bazıları da ölüleriyle bile nasihat verir...
    Cevapla
  • nexuspower 11 yıl önce Şikayet Et
    milletin nezdinde dindar cumhurbaşkanı iken bu sayede belki de şehit cumhurbaşkanı olacak. millet onu dindar cumhurbaşkanı olarak bağrına bastı. otopsi yapılmasına ailesi karşı çıkmasının anlamı yok. dindar cumhurbaşkanımız vardı, eğer zehirlendiyse bundan böyle şehit olarak anılacak. fena mı?
    Cevapla
  • Binali ŞAHİN 11 yıl önce Şikayet Et
    sonkez inş.. buhaberi 19 yıl önce duymuştum birde şimdi,nekadar tuhaf turgut özal defnediliyor sene 1993 mart ayı.ALLAH taksiratını affetsin mekanı cennet olsun.semra özal ve oğulları kabristanda neden yoklar buda muamma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!