Erdoğan’ın açıklamalarını farklı çevirdiler

Rusya’da hükümete yakın RT ajansının haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları akılalmaz bir şekilde çarpıtıldı.

GİRİŞ 01.05.2016 14:42 GÜNCELLEME 02.05.2016 10:07
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Haber7 Özel...

Rusya’nın en büyük haber ajansı olan RT (Ruptly) logolu haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara seslendiği konuşma baştan aşağı değiştirilerek farklı bir hale getirildi.

ERDOĞAN OPERASYONLARDAN BAHSEDİYOR, TERCÜMAN 'ESED'İ VURACAĞIZ' DİYE ÇEVİRİYOR

Konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröristlere yönelik operasyonları eleştiren akademisyenlere cevap veriyor. Erdoğan, ‘Kürt sorunu’ diye bir şeyin olmadığını ifade ediyor. ‘Kürt kardeşlerimize değer veriyoruz’ sözlerini sarf eden Cumhurbaşkanı, PKK'nın açtığı çukurlara gömüleceğini belirtiyor. Ancak RT’nin Arapça yayınında yapılan tercüme adeta bir skandalı gözler önüne seriyor. Söz konusu görüntüde tercüman konunun tamamen dışına çıkarak yanlış bilgiler sunuyor. Tercümana göre Erdoğan ‘’Türkiye Halep’e yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı çok öfkelidir. Biz Arap ülkelerinin Suriye konusundaki duruşunu kınıyoruz. Ben garanti ediyorum ki ordumuz terörist Esed rejiminin bölgelerine saldıracaktır. Bunu bugün gerçekleştirecektir. Arap Birliği ise bu konuda hiçbir şey yapmıyor’’  ifadelerini kullanıyor.

ARAPLARIN SEMPATİSİ RAHATSIZ ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sosyal medyada başlatılan bu karalama kampanyasının amacı ise Arap dünyasında sevilen bir lider olan Erdoğan’ı kötü göstermek. Zira tercümede Erdoğan’ın Arap ülkelerini kınadığı hilekar bir şekilde ifade ediliyor. Türkiye’nin Esed rejimine operasyon gerçekleştireceği iddia ediliyor.

RUSLARIN MI İŞİ, ARAPLARIN MI?

Sosyal medyada birçok Esed yanlısı sayfa tarafından paylaşılan bu görüntüdeki gariplik kısa sürede fark edildi. Görüntü her ne kadar Rus ajansı RT’nin logosunu taşısa da amatör bir şekilde üstüne ses eklenmiş olma ihtimali de bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 43
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    KORKMAMIZ GEREKEN..bölgemize sonradan gelip herkesi birbirine düşman etmek için SAHTE BAYRAK OPERASYONU yapan işgalciler. Bunlar Irak işgalinde Şiileri destekler göründü, şimdi Sünnileri destekler görünüyor...aslında yaptıkları 2 tarafın da eline silah, aklına fitne sokarak savaşları uzatmak, bölgeyi zayıflatmak, bölmek ve sömürmek.
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağızı büzülesice tercüman.
    Cevapla
  • noktalama işareti 7 yıl önce Şikayet Et
    tedbirsizlik
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Araplarda'da CHP zihniyetli çok.
    Cevapla
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımız İran ziyaretinde, yaklaşık iki ay önce idi, fars tercüman da bir hile yaptı!!! Başbakanımız: "Türkiye, avrupaya açılan kapı" diye söyledi, tercüman şöyle tercüme etti, "Türkiye, araplara açılan kapı" diye tercüme etti. Açıkça bir provakasyon, değil mi???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti