Google'da 'kadın' yazınca...

İnternette yapılan aramalarda çıkan sonuçlar, bazı durumlarda toplumların bilinçaltında yatanları oldukça gerçekçi bir şekilde yansıtabiliyor.

Google'da 'kadın' yazınca...
Google'da 'kadın' yazınca...
GİRİŞ 21.10.2013 16:19 GÜNCELLEME 21.10.2013 16:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'in Kadın biriminin hazırladığı bir reklam kampanyası da bu duruma güzel bir örnek teşkil edecek nitelikte.

Arama motoru Google'un otomatik tamamlama özelliğinden yola çıkılarak tasarlanan reklam, insanların Google'da kadına yönelik gerçekleştirdiği aramaların ne denli çarpıcı olduğunu gözler önüne seriyor.

Google'da İngilizce olarak kadın yazıldıktan sonra, otomatik tamamlama özelliği sayesinde çıkan sonuçlarda yer alan 'kadın çalışmamalı', 'kadınlar oy kullanmamalı', 'kadın hakları olmamalı' gibi cümleler, kadın hakları konusunun tüm dünyada nasıl bir çıkmazda yer aldığının acı bir göstergesi niteliğinde...

*Kadının hakları olmamalı, kadınlar oy kullanmamalı, kadınlar çalışmamalı...

*Kadınlar araba kullanamaz...

*Kadınlar haklara sahip olmamalı...

*Kadınlar evde oturmalı...


 

YORUMLAR 9
  • Hasan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yine tesettur, yine asagilama, yine kadin ... !. Burda yine dine hakaret, tesetture hakaret, kadin hakaret var! Dinimize dil uzatanlarin, dili kopsun! Reklami da Birlesmis Milletler in kadin birimi hazirlamis!
    Cevapla
  • Herhangibiri 10 yıl önce Şikayet Et
    Memur kadınla evli biri olarak diyorum: evet kadın kesinlikle çalışmamalı. Kadınlar anne olarak yeni nesillerin ilk eğitimini vermeli, evde rahatına bakmalı.Böylece çocuk kadın erkek huzurlu olur belki.Çalışan annenin çocuğuna ve kocasına vereceği pek bişey yok kimse kusura bakmasın.Bekar kardeşlere söylüyorum çalışan bayandan uzak durun..Kendi tecrübem..Ben yandım bari siz yanmayın:)
    Cevapla
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a re. Sonsuz enerji bakterileri sonsuza kadar beslersen, ama elde ettiğin enerji hava cıva . Zihnim beni yanıltmıyorsa, zaten bu mantıkla çalışan el feneri vs gibi ürünler yıllardır satılıyor . Şu kanser tedavisi büyük iş . Asıl haber o . 365 gün haberi yapılacak değerde .
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar boşa iş yapmaz. Kadının başörtüsü de ay yıldız motifli bilinç altına çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Mahmut ŞAYİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Neden kendi yasakçı cümlelerini başörtülü fotoğrafla belirtmişler?. Neden kendi yasakçı cümlelerini başörtülü fotoğrafla belirtmişler?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş Dolmabahçe'de 1 puanı 90+7'de kurtardı
Bahçeli'den 28 Şubat tahliyeleriyle ilgili açıklama! Çetin Doğan'a tepki!