Kadınların el becerileri görücüye çıkıyor

Silifke'de ev kadınların becerileri ile yapılan çeşitli sanat eserleri görücüye çıkacak.

Kadınların el becerileri görücüye çıkıyor
Kadınların el becerileri görücüye çıkıyor
GİRİŞ 13.10.2014 17:52 GÜNCELLEME 13.10.2014 17:52

Mehmet Miras'ın haberi

Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen ‘El Emeği Pazarı’ 17 Ekim Cuma günü saat 10.00’da ilk sergisini Göksu Oteli yanında açacak.

Pazarın amacı ev kadınlarının el emeği ürünlerini satarak ailelerine katkıda bulunmalarını sağlamak ve bu amaçla kendi yaptıkları ürünleri, Silifke Belediyesi tarafından kurulacak stantlarda satabilmeleridir.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İmdat Kömbe, ‘Kadın Emek Pazarı’nda; unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatlarımız, kadın işlerimiz sene boyunca yeniden canlanacak. İğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, tel kırma, keçe tasarımı, sanatsal ürünler, örgü ve kırk yama alanlarında gerçekleştirilen el emeği göz nuru el işleri ürünlerinin sergileneceği ve satışının yapılacağı Kadın Emek Pazarımız Cuma günü açılacak.

Özellikle el işleri noktasında hanımların büyük ilgi gösterdiği Kadın Emek Pazarı’nda yıllarca el dokuması kilimleri ile akla gelen Silifke’nin yörük kültürüne has ürünlerde ön planda yer alıyor.

 Bu etkinliğe katılmak isteyen bütün kadınlar Silifke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak İmdat Kömbe’yi 0505 755 97 19 numaralı telefondan arayarak detaylı bilgi alabilirler.

Bütün kadınlarımızı El Emeği Pazarı açılışına bekliyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz’ dedi.

Kadınlarımızın el becerileri ayrı bir değer

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Kadınlarımızın  ekonomik durumlarını ve yaşam kalitelerini iyileştirmek Kar amacı gütmeyen bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirme çabalarını desteklemek, temel ihtiyaçları etrafında organize olarak kapasitelerini geliştirebilecekleri platformlar yaratmak bizim asli görevlerimizdir diye konuştu

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli talimat verdi! MHP'den sürpriz adım
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso