Fenerbahçe’nin yeni sponsoru Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir?
Fenerbahçe’nin yeni sponsoru Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? İşte Erzincan’dan Amerika’ya uzanan başarı hikâyesiyle dikkat çeken Ulukaya’nın hayatı ve Chobani markasının yükselişi…

Ülker ile olan 10 yıllık isim sponsorluğu anlaşmasının bitmesiyle birlikte Fenerbahçe, stadyum isim hakkı ve Avrupa maçları forma göğüs sponsorluğu için Amerika merkezli Chobani firmasıyla görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
Bu gelişmeyle birlikte, sarı-lacivertli kulübün yeni iş birliği yapacağı Chobani markasının kurucusu olan Hamdi Ulukaya’nın hayatı ve kariyeri yeniden gündeme geldi.
CHOBANI’NİN SAHİBİ HAMDİ ULUKAYA KİMDİR?
Chobani markasının sahibi Hamdi Ulukaya, 1972 yılında Erzincan’ın İliç ilçesinde dünyaya geldi. Süt üretimi yapan bir ailenin çocuğu olan Ulukaya, 1994 yılında İngilizce öğrenmek için gittiği Amerika’da girişimcilik hayatına adım attı.
Hamdi Ulukaya, 2005 yılında New York’ta kapanmış bir yoğurt fabrikasını satın alarak Chobani markasını kurdu. ABD’de süzme yoğurdu yaygınlaştırarak, şirketini kısa sürede milyar dolarlık bir marka hâline getiren Ulukaya, bugün ABD’nin en çok satan yoğurt markalarından biri hâline geldi.
TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İŞ İNSANLARINDAN BİR TANESİ
Sosyal sorumluluk projelerine de önem veren Hamdi Ulukaya, kurucusu olduğu Tent Vakfı ile mültecilere destek sağlıyor. Şirketten sağladığı kârın %10’unu hayır işlerine ayırıyor. 2025 yılı Forbes verilerine göre Hamdi Ulukaya, 2,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer alıyor.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un yakın dostu olduğu bilinen Ulukaya’nın, kurucusu olduğu Chobani markası ile yapılacak olan sponsorluk anlaşmasının, kulüp için hem finansal hem de marka değeri açısından önemli bir adım olacağı düşünülüyor.
-
Vedat 1 saat önce Şikayet EtKeşke gs gibi bahis sponsoru alsaydı yere göğe sığdırılmazdıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Gaddar 1 saat önce Şikayet EtAdam Fenerbahçe'ye sponsor oldu ya, şimdi adama salla babam salla!Beğen Toplam 2 beğeni
-
Karakartal 2 saat önce Şikayet EtCohobani'yi Kobani yaptılar ya. Yapacak bir şey yok ağzı olan konuşuyor. Burası Türkiye, fikri olmayıp çok konuşanların ülkesi.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Mustafa 3 saat önce Şikayet EtÇobani yoğurdu ambalajında Yunan yoğurdu yazıyor. Maşallah.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et@Doğrucu Davut, Mustafa bey doğru söylüyor. Bir süre önce Amerika'da davalık olmuştu ambalajında Greek Yogurt yazdığı için.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Doğrucu Davut 2 saat önce Şikayet EtYa sallamayın be kardeşim. Sen hayatında bu yoğurdun ambalajını gördün mü?Beğen Toplam 1 beğeni
-
Murat Göçmen 4 saat önce Şikayet EtTebrikler büyük başarı tek kelimeyle helal olsun başarıların daim olsunBeğen