Tarihi eserlerin onarımı için harekete geçildi

Bithinya'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya, Osmanlı'ya birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan Bursa'daki tarihi ve kültürel mirasın tamamının restorasyonu için harekete geçildi

Tarihi eserlerin onarımı için harekete geçildi
Tarihi eserlerin onarımı için harekete geçildi
GİRİŞ 07.10.2012 15:16 GÜNCELLEME 07.10.2012 15:16

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bithinya'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya, Osmanlı'ya birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan Bursa'daki tarihi ve kültürel mirasın tamamının, şehrin turizm hedefleri doğrultusunda ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi. Vali Harput, tarihi eserlerin restorasyonu için gerekli ihtiyaç listesinin çıkarılacağını kaydetti.

Konuyla ilgili, Bursa'nın 17 kaymakamlığına bir yazı gönderen Vali Harput, ilçelerdeki bütün dönemlere ait her türlü tarihi eserin bakım ve onarımı konusunda çalışma yapılmasını istedi. Harput, ayrıca, bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan tarihi mirasla ilgili listelerin de Bursa Valiliği'ne ulaştırılmasını talep etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Vali Şahabettin Harput, "Bilindiği üzere, Bursa çok köklü bir tarihi zenginliğe sahip olup, asırlar öncesinden gelen pek çok tarihi eser bütün asaletiyle varlığını sürdürmektedir. Ancak Bursa'ya mührünü vuran, başta Osmanlı olmak üzere, pek çok döneme ait tarihi mirasımız, zamanla yeterli ilgi gösterilmemesi ve bakımlarının yapılmaması nedeniyle ya yok oldu ya da yok olmaya yüz tutmuştu. Bu gerçekten hareket eden valiliğimizin, özellikle Bursa İl Özel İdaresi'nin yanı sıra Vakıflar ile Kültür Turizm Bakanlığı'nın imkânlarıyla birçok tarihi eseri yeniden ayağa kaldırmıştır." dedi.

Tarihi ve kültürel miras konusunda Bursa'nın çok zengin bir şehir olduğuna işaret eden Vali Harput, talimatında şu görüşlere yer verdi: "Bursa'nın turizm hedeflerini düşünecek olursak, bu zenginliğimizi mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla il genelinde dönemine bakılmaksızın bütün tarihi mirası ayağa kaldırmakla sorumluyuz. Bu konuda imkânlarımız ve zaman dahilinde bu sorumluğumuzu yerine getireceğiz."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı: Türkiye için tehdittir!
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...