Tim Cook sonunda konuştu

Apple’ın CEO’su, iCloud üzerinden ünlülerin fotoğraflarının hack’lenmesi üzerine gündeme gelen Apple'ın güvenliği hakkında açıklama yaptı.

Tim Cook sonunda konuştu
Tim Cook sonunda konuştu
GİRİŞ 05.09.2014 09:23 GÜNCELLEME 05.09.2014 09:23

ABD merkezli teknoloji devi Apple, ünlü isimlerin özel fotoğraflarının iCloud üzerinden hack’lenmesinin ardından zor günler geçiriyor.

Dünyayı sarsan olayın ardından konuyla ilgili bir açıklama da Apple’ın CEO’su Tim Cook’tan geldi.

Cook, Apple’ın iCloud’un korunması için yeni güvenlik önlemleri almaya hazırlandığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yeni güvenlik önlemleri iki hafta içerisinde iCloud’da yer almaya başlayacak.

iCOLUD'DA 2 AŞAMALI GÜVENLİK SİSTEMİ
Yeni önlemler kapsamında iCloud kullanıcıları, sisteme başka bir cihazdan giriş yaptıkları takdirde bilgilendirme mesajı alacaklar ve iki adımlı onaylama yapacaklar.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan şirket, hack’lenmenin iCloud’daki herhangi bir güvenik açığından kaynaklanmadığını duyurmuş ve “Ünlülerin hesaplarına, internette çok yaygın hale gelmiş yöntem olan kullanıcı adları, şifreleri ve güvenlik soruları kullanılarak çok hedefli bir saldırı olduğu keşfedildi” bilgisini paylaşmıştı.

Bu yeni güncellemeler sayesinde kullanıcıların şifrelerini çaldırması halinde iCloud’daki bilgilerinin başka ellere geçmemesi hedefleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!