Xbox One'ın satışları iyi gitmiyor

Xbox One, an itibarıyla rakibi PlayStation 4'ün gerisinde yer alıyor.

Xbox One'ın satışları iyi gitmiyor
Xbox One'ın satışları iyi gitmiyor
GİRİŞ 11.09.2014 11:10 GÜNCELLEME 11.09.2014 11:10

Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One, Amerika'da milyonlarca satarak yoluna hızla devam ediyor. Her ne kadar rakibi PlayStation 4'ünbiraz gerisinde olsa da, özellikle paketten Kinect'in çıkarılması ve böylelikle konsolun fiyatının 100 dolar ucuzlamasıyla son aylarda satışlarda da hatrı sayılır derecede artış vardı. Ancak bazı yeni pazarlar, Microsoft'un konsoluna yaramamışa benziyor.

Xbox One, geçtiğimiz günlerde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede daha satışa sunuldu. Ancak görünüşe göre ilk satış rakamları o kadar da iyi değil. Kotaku'da yer alan habere göre Xbox One, Japonya'da satışa sunulduğu ilk hafta toplamında yalnızca 23 bin 562 adet satılmış. Bu rakam, 4-7 Eylül tarihleri arasını kapsıyor. Microsoft'un bir önceki konsolu olan Xbox 360 ise, Japonya'da ilk 2 gün toplamında 60 bin satışı geride bırakmıştı.

Japonya'da yine de on binlerle ölçülen rakamlardan söz ediliyor. Ancak Türkiye'deki Xbox One satışları daha vahim olabilir. Henüz Microsoft Türkiye'den resmi bir açıklama gelmedi, ancak Xbox One satışlarının çok düşük olduğu konuşuluyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?